Újra a pályán

2023.07.26. 11:38

Vasárnap kezdődik az új NB II-es labdarúgó szezon

Az előző kiírásban harmadik helyen záró FC Ajka labdarúgó csapata vasárnap hazai pályán fogadja a Soroksár SC-t az új idény nyitó fordulójában.

Balogh Dávid

Nagy iramú futballt akar játszani az Ajka Archív fotó: Penovác Károly

A bakonyi együttes az előző pontvadászatban száz éves fennállása legjobb eredményét érte el, és egy kis őszi hullámvölgy után Jeney Gyula vezetésével meg sem álltak a dobogó legalsó fokáig. Csizmadia Zoltánék 38 mérkőzésből 20-at megnyertek, nyolc alkalommal végeztek döntetlenre, és tízszer maradtak alul. Összesen 54 alkalommal zörgették meg az ellenfél hálóját, és csupán 37 gólt kaptak, ami a mezőnyben a harmadik legkevesebb volt. (A Pécs kapuját 31-szer, a bajnok diósgyőriekét pedig 36-szor vették be az ellenfelek). Hazai találkozókon az ajkaiak jól teljesítettek, és 19 szereplésből 11 alkalommal hagyhatták el három ponttal a gyepet. Vendég szerepkörben ugyanennyi mérkőzésen 9-szer ünnepelhettek a lefújás után. A Soroksár az 5. helyen végzett a pontvadászatban, hét ponttal lemaradva az ajkaiaktól.

A nyári átigazolási időszakban a két együttesnél minimális volt a játékosmozgás. A zöld-fehérekhez Borsos Filip (ETO FC Győr) mellett Babos Bence érkezett (Mol Fehérvár). Távozók tekintetében Dragóner Filip Soroksárra igazolt, Fodor Péter és Molnár Márkó esetében még nem tudni hol kötnek ki, Nagy Benjámin Balatonfüreden folytatja (kölcsönben), Szabó Benjámin pedig kölcsön után végleg az Vasas II. csapatánál folytatja. Soroksáron három érkező mellett nyolcan távoztak a klubtól.

–Egy ilyen parádés szezon és bronzérem után most mindenki csodát vár tőlünk Ajkán, ami valamilyen szinten érthető is, viszont ez nagy nyomást helyez a játékosokra, amit jól kell kezelnünk– kezdte értékelését Jeney Gyula a klub honlapján.

 –Egy dolgot megígérhetek a szurkolóinknak, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, csapatom nagy iramban, gyorsan fog majd játszani és reméljük, ez majd azok ellen a csapatok ellen is működni fog, akik az ötösön védekezve, a buszt a kapu elé betolva próbálnak ellenünk játszani, azt viszont mindenkinek meg kell értenie, hogy az ilyen csapatok ellen nehezebb látványos focizni– zárta gondolatait a tréner.

Az FC Ajka-Soroksár bajnoki nyitó mérkőzés vasárnap 19 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!