Labdarúgó Magyar Kupa

2023.08.06. 14:03

Domináltak a Veszprém vármegyei csapatok

A MOL Magyar Kupa szombati játéknapján négy Veszprém vármegyei együttes lépett pályára, hogy bebiztosítsa a helyét a kupasorozat második fordulójára. A Balatonfüredi USC és a Pápai Perutz is négy-négy gólt lőtt az ellenfelének.

Balogh Dávid

Nehéz szülés volt, de továbbjutott a Balatonfüredi USC

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Balatonfüredi USC–Rábapatyi KSK 4-1 (1-0)

Balatonfüred. V.: Tánczos.

BUSC: Filipánics – Nagy Á., Szente, Babos, Takács (Koltai 76.), Radács, Bene, Szücs (Török 63.), Király, Nagy D., Benedek. Edző: Gyimesi László.

Rábapatyi KSK: Király – Horváth K., Piros D., Manganelli, Horváth M. (Dugovics 55.), Csupor, Nardai (Toldi 116.), Ódor (Bakonyi 75.), Horváth R. (Németh B. 71.), Vörös (Piros P. 55.), Németh G.

A Balaton-partiak az első játékrész végén szereztek vezetést Nagy Dániel révén. A második félidő elején hamar válaszoltak a vendégek, Manganelli talált Filipánics kapujába. A rendes játékidő nem hozott újabb gólt, így kétszer tizenöt perces ráadásra került sor. A fürediek az utolsó negyedórára magasabb fokozatra kapcsoltak. A 115. percben Radács, három perccel később Király, a 120.-ban pedig Nagy Dániel talált be ismét. A fürediek így továbbjutottak.

Pápai Perutz FC–DG Tát 4-0 (1-0)

Pápa. V.: Fehér.

Perutz FC: Présing – Kun-Szabó, Nagy K. (Bódai 82.), Varga (Császár 57.), Szalai, Rozmán, Cseke, Cser (Mikóczi 82.), Erdősi, Horváth (Gajdosi 77.), Hauser (Nagy D. 46.) Edző: Kun-Szabó Attila.

Tát: Kollár – Kopányi, Mészáros (Varga B. 61.), Farkas, Dékány, Putnoki (Zoltai 82.), Jámbor, Bokros (Izsó 61.), Szalai (Jónás 82.), Páldi (Tillman 34.), Chrompota.

Az esélyesebbnek tartott pápaiak végig kontrollálták a találkozót. Az első gólt a 46. percben szerezte Varga büntetőből. A 66. minutumban Nagy Krisztián duplázta meg a Veszprém vármegyeiek előnyét. A végső hajrához közeledve még jobban ment előre a Perutz, és a 76., illetve a 78. percben is betalált. Előbb Cser, majd később Nagy talált be ismét, a mérkőzésen már másodszorra.

Fűzfői AK–Lajoskomárom 3-2 (0-2)

Balatonfűzfő. V.: Agócs.

FAK: Mocher – Katus (Hencz 46.), László, Szalai, Babai (Varga 106.), Kuti (Parrag 77.) Szentmártoni, Auerbach, Molnár (Horváth 66.), Kovács, Kakas.

Lajoskomárom: Berta – Erdei (Pákozdi 60.), Juhász M., Kovács, Willerding (Németh 75.), Csörgei (Labossa 75.) Vadászi, Gergye (Kővári 66.), Dudar, Kövecses, Szontagh (Juhász J, 75.).

Nem akármilyen mérkőzést láthattak a szurkolók. A 35. percben egy öngól után szerzett vezetést a Lajoskomárom. A vendégek a 40. minutumban szintén egy hazai öngóllal duplázták meg az előnyüket. A második játékrészben ismét egy öngól esett, ezúttal azonban egy lajoskomáromi talált be a saját kapujába, így szépített a Balaton-parti együttes. A hajrában megszületett az első rendes gól is, az Ösküről Fűzfőre igazoló Auerbach mentette ikszre az eredményt a 82. percben. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban ismét Auerbach villant meg, akinek a gólja továbbjutást ért a fűzfői csapat számára.

Celldömölki VSE-Practical VSC 0-2 (0-0)

Celldömölk. V.: Iványi.

CVSE: Osvald – Marsai (Szép 63.), Enyingi (Tóth 84.), Szuh (Gábor 81.), Gaál, Péter, Zsoldos, Keszei T., Horváth (Berecz 63.), Büki (Németh 63.), Keszei R. Edző: Takács Gábor.

Practical VSC: Kovács – Udvardi, Bach (Csernyicki 69.), Somogyi, Szűcs (Zahán 62.), Volter, Urbán, Szabó (Molnár 62.), Horváth, Krebsz, Schőnig. Edző: Pető Tamás.

Fotó: Giczi Sándor

Az első játékrészben dominált az esélyes Veszprém, azonban gólt nem tudott szerezni. Fordulást követően a 62. percben a vármegyeszékhelyiek megtörték a jeget Bach találatával. A 70. minutumban megduplázta előnyét Pető Tamás együttese, miután egy öngólt hoztak össze a hazai játékosok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!