Edzőmérkőzés

2023.08.06. 07:32

Győzelem Ausztriában

Megnyerte második edzőmérkőzését a kézilabda NB I szeptember eleji rajtjára készülő Fejér-B.Á.L. Veszprém.

Király Ferenc

Az egyiptomi Nourelden a veszprémiek egyik legjobbja volt

Fotó: Cseh Péter

Förthof UHK Krems–Fejér-B.Á.L. Veszprém 24-32 (13-15)

Krems an der Donau, 100 néző. Vezette: Wiesauer, Lauter.

Veszprém: Balogh, Mojsilov (kapusok), Hornyák 5, Nourelden 5 (2), Hári 4 (2), Pintér és Djukics 3-3, Szrnka, Grünfelder, Vetési és Szmetán P. 2-2, Preszter, Draskovics, Bugyáki és Szuharev 1-1. Edző: Éles József, Danyi Gábor.

Az ellenfél legjobb lövői: Rudischer 6, Simek 4 (2), Rozman 3.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

A hathetes erőgyűjtése félidejében nyugati szomszédunkba látogatott a holt idényben ismét komoly változásokon átesett vendégklub. Hornyákék már a tesztmérkőzés elején meglepték a patinás, az előző ottani pontvadászatban elődöntős riválisukat (0-4), igaz, a 13. percben már a másik oldal állt jobban (6-5). A felek az első félidő hátralévő részében fej fej mellett haladtak (13-13), aztán a mieink a nagyszünet előtt kétgólos előnybe kerültek, a különbséget pedig a fordulás után többször is megdupláztak (14-18, 17-21, 20-24). Tíz perccel a vége előtt egy gólra feljöttek a hazaiak, ám a hajrában csak egy csapat volt a pályán: az azt az időszakot egy–nyolcra megnyerték Noureldenék.

Éles József: Ezúttal jó dolgokat láthattunk, amik biztatóak lehetnek a jövőre nézve. A kapusaink kitettek magukért, a védelmünk időnként remekül összeállt, gyorsak, fegyelmezettek és agresszívak voltunk, a srácok ráadásul a másikért is küzdöttek. Persze ahogy az első, úgy ebből a derbiből sem szabad messzemenő következtetést levonni, dolgozunk tovább, hogy még jobbak legyünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!