Gól az utolsó másodpercben

2023.08.27. 09:39

Nem bírt a Füreddel az ezüstérmes Szeged

Az utolsó másodpercben mentette döntetlenre a Szeged a Füred elleni edzőmérkőzést, amelyet egy héttel a kézilabda NB I rajtja előtt rendeztek.

Horváth Gábor

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Balatonfüredi KSE-OTP Bank-PICK Szeged 27-27 (14-14)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Fekete, Hajdu. Balatonfüredi KSE: Andó, Bősz, Lovistyek (kapusok), Kemény 3, Szretenovics 6, Varga M. 3, Bóka 2, Szmetán M., Kovács B., Gosztovics 4 (1), Szöllősi B. 3, Kljun 2, Dénes, Hornyák P. 1, Sikosek 3, Brandt. Edző: György László.

OTP Bank-PICK Szeged: Mikler, Imsgard, Nagy M. (kapusok), Szilágyi 1, Stepancic 3, Bombac 5, Bánhidi 2, Mackovsek 3, Jelinic 1, Martins 2, Frimmel 4 (1), Garciandia 1, Dzialakiewicz, Kalaras 1, Szita 1, Sostaric 2 (1), Molina, Bodó 1. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

Hétméteres: 3/1, ill. 3/2.

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésen a tavalyi ezüstérmes Szegedet fogadta a Balatonfüredi KSE. A vendégek kispadján az a Kárpáti Krisztián ült, aki korábban éveken át dolgozott a Balaton-partiaknál, volt utánpótlás-igazgató és az NB I/B-s csapat edzője.

Mint ismeretes, Juan Carlos Pastor távozását követően Kárpátira bízták a Szeged irányítását. Érdekes koncepcióban, hiszen a fiatal szakember csupán egyéves megbízatást kapott, jövő nyáron a Michael Apelgren-Jonas Källman páros veszi át a stafétát.

Különleges szezon előtt állnak a Tisza-partiak, amit ez az edzőmeccs is megmutatott. A BKSE végig partiban volt partnerével, a vendégek 6-3-ra és 9-6-ra is vezettek, a félidő hajrájában azonban egyenlített a házigazda.

Fordulás után a vezetést is átvette a Füred, azonban fordított a Szeged, és a 42. percben 18-22 állt az eredményjelzőn. A folytatásban a BKSE percei következtek, remek védekezéssel és szép gólokkal újra a hazaiaknál volt az előny, 23-22. Kapaszkodott a Pick, amely a végén kétszer is egyenlített, másodjára Sostaric szerzett gólt a dudaszó előtt közvetlenül.

Remek edzőmeccset játszott a Füred, amely jó formában várja a szombati bajnoki rajtot, az első fordulóban az Eger vendégei lesznek György László tanítványai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!