25 intézmény fiataljai csaptak össze

2023.09.30. 14:00

13 vármegyei atlétikacsapat jutott az országos döntőbe

A Veszprém Vármegyei Diáksport Egyesület a Pápai Sport Centrumban rendezte meg az ügyességi és váltófutó csapatbajnokság vármegyei döntőjét. A tét az országos döntőben való szereplés lehetősége volt.

Haraszti Gábor

Hét versenyszámban vetélkedtek a diákok

Fotó: Haraszti Gábor

Az általános és középiskolások vetélkedésében 25 intézmény diákjai vettek részt. A verseny céljai közé tartozott az ügyességi versenyszámok népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása a fiataloknak, valamint a vármegyei csapatbajnoki cím eldöntése és Veszprém vármegye képviselete országos döntőn.

Bereczki Brigitta, a Veszprém Vármegyei Diáksport Egyesület titkára elmondta, az általános iskolások súlylökésben, magasugrásban, távolugrásban, kislabdahajításban és 10×200 méteres váltófutásban mérték össze ügyességüket, a középiskolások versenyszámai diszkoszvetéssel, gerelyhajítással és a váltószámokkal egészültek ki. A végső sorrend kialakításakor az ötfős csapat legjobb négy eredményét vették figyelembe, az országos fináléba a vármegyék legjobbjai jutottak.

Sokan éremmel gazdagodtak
Fotó: Haraszti Gábor

A szolnoki országos döntőben vármegyénket több csapat is képviseli. Az általános iskolás fiúk között magasugrásban az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, távolugrásban a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola, kislabdahajításban a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola és a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola készülhet a folytatásra, utóbbi intézmény a tízszer 200 méteres vegyes váltóban is továbbjutott. A lányoknál ebben a korosztályban két továbbjutó lett, távolugrásban a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola, kislabdahajításban a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója gyakorolhat az országos seregszemlére.

Az V-VI. korcsoportos fiúk mezőnyében a Lovassy László Gimnázium 4x1500 méteres váltója jutott tovább, a lány távolugróknál a Vetési Albert Gimnázium és a Noszlopy Gáspár Gimnázium csapata is ott van a legjobbak között. Ugyanennek a két iskolának a csapata készülhet az országos viadalra a 4x800 méteres váltóban és a svéd váltóban.

Az országos döntőt Szolnokon október közepén rendezik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!