Idén is összejöhet a 80 év fölöttiek csatája

2023.09.13. 11:47

Hat napon át köröznek a balatonfüredi kempingben

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a balatonfüredi hatnapos futást, amelynek helyszíne a kemping. A nemzetközi, rendkívül erős mezőny csütörtökön délben rajtol.

Horváth Gábor

Csütörtökön délben rajtol a 12. alkalommal életre hívott verseny

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

Az Egyesület a Magyar Ultrafutásért (EMU) idén is megtartja a hagyományos hat napos futó megmérettetést a balatonfüredi kempingben.

A szervező tájékoztatása szerint 61 tagú mezőny indul útnak, hogy hat napon át körözzön egy 898,88 méter hosszú pályán. A győztes az, aki a legtöbb kilométert gyűjti a viadal ideje alatt. Természetesen vannak a kategóriák, a nők és férfiak korcsoportokban (is) versenyeznek egymással, illetve saját teljesítményükkel, egyéni rekordjukkal.

A mezőny nagyon erős, több klasszis ultrafutó is képviselteti magát. A címvédő Maráz Zsuzsanna és Rakonczay Gábor ezúttal nem áll rajthoz, de rengeteg visszatérő akad. Közülük ki kell emelni Bozó Pált, aki 84 évesen versenyez, és tavaly emlékezetes csatát vívott a spanyol Ricardo Vidannal. Pali bácsi 468,381 kilométerrel nyerte a nyolcvan év felettiek kategóriáját, néhány száz méterrel előzte meg a nála két esztendővel fiatalabb spanyol sportolót.

A balatonfüredi megmérettetésen a hazai futók mellett képviselteti magát résztvevővel Ausztria, Bulgária, Észtország, Szlovákia, Németország, Spanyolország, Uruguay, Belgium, Anglia, Skócia, Csehország, Dél-Afrika, Egyesült Államok, Szlovénia, Olaszország, Lengyelország, Finnország, Oroszország, Görögország, Románia és Franciaország is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!