Labdarúgás

2023.09.21. 12:15

Hazai pályán állhat jó irányba az FC Ajka

A labdarúgó NB II 8. fordulójában a 15. helyen álló FC Ajka az egy hellyel előrébb lévő Siófokot fogadja. Mind a két együttes számára fontos lenne begyűjteni a bajnoki pontokat.

Balogh Dávid

Kiélezett mérkőzésre számítanak a felek Fotó: Gyarmati László

A válogatott szünet, valamint a MOL Magyar Kupa 3. fordulója után ismét megélénkül a labdarúgó NB II. Az FC Ajka csapata a MOL Magyar Kupából az NB I-es Mezőkövesdet kiejtve jutott be a legjobb 32 közé. A siófokiak pedig idegenben 2-1-re nyertek a Budaörs otthonában. Mind a két együttesnek fontos volt a sikeres szereplés, ugyanis eddig a pontvadászatban nem úgy teljesítettek, ahogy az elvárt lett volna. A zöld-fehérek hét mérkőzés után a kieső 15. pozícióban, a balatoniak pedig egy hellyel előrébb tanyáznak a tabellán. A két csapat eddig egy-egy alkalommal hagyhatta el a gyepet három ponttal az idei bajnokságban. Az ajkaiak a Mosonmagyaróvár, a siófokiak pedig a Budapest Honvéd ellen arattak sikert. Csizmadia Zoltánék egy győzelem mellett kétszer döntetleneztek, és négyszer kaptak ki. Szeptember elején (a 7. fordulóban) a Vasastól 2-1 arányban hazai pályán. A BFC Siófok a legutóbbi fordulóban a szintén szerényen teljesítő Haladással játszott 1-1-et. A bakonyiak négyszer zörgették meg az ellenfelük hálóját, és nyolc találatot kaptak. A Somogy vármegyeiek öt gólt rúgtak, és 11-et kaptak eddig a 2023/2024-es bajnoki kiírásban.

A felek 18. alkalommal nézhetnek farkasszemet egymással. A bakonyiak hatszor, a siófokiak pedig ötször nyertek a párharc során, emellett hatszor született döntetlen. Gólarányokat tekintve 27-22 az Ajka javára. A Balaton-partiak az előző idényben egyszer sem tudták megfogni a zöld-fehér együttest. Az Ajka hazai pályán 3-1-re nyert, majd idegenben 2-0-ra nyertek.

Az ajkaiak számára tehát fontos mérkőzés jön, ugyanis egy esetleges győzelemmel elmozdulnának a kiesést jelentő 15. helyről. A Veszprém vármegyeiek helyzetét ráadásul a múlt heti sikeres kupameccs is segítheti.

Az FC Ajka–BFC Siófok bajnoki labdarúgó mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!