Váratlan vereség a nyitányon

2023.09.02. 20:33

Már a harmadik percben kiállították a füredi szélsőt

Kellemetlen vereségbe szaladt bele a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I nyitányán.

Horváth Gábor

Szöllősi Balázsék rajtja nem úgy sikerült, ahogy tervezték

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Eger-BKSE 26-25 (10-13)

Eger, 700 néző. V.: Sándor, Szikszay. QHB Eger: Ágoston, Marczika (kapusok), Kiss G., Tóvizi 1, Lezák 2 (1), Döme, Boros, Nastaj 4, Száva, Bajus, Tóth K. 4, Oliveria 8 (5), Maracskó 2, Zennadi 5. Edző: Tóth Edmond.

Balatonfüredi KSE: Andó, Bősz (kapusok), Kemény 2, Szretenovics 2, Varga M. 5, Bóka 1, Szmetán M. 2 (1), Gosztovics, Szöllősi B. 4, Sikosek 3, Dénes, Kljun 2, Hornyák P., Szűcs B., Brandt 4. Edző: György László.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 2/1.

Nem kezdődött pozitívan a mérkőzés a vendégek számára, akik az újonc otthonába látogattak, Hornyák Péter ugyanis már a harmadik percben piros lapot kapott. A szélső Száva ellen szabálytalankodott. Ennek ellenére a BKSE volt a kezdeményező, 1-3. A folytatásban sikerült kiegyenlítenie az NB I-be egy év szünet után visszatérő Egernek, amely 6-4-re is vezetett, a félidő hajrája viszont a Balaton-partiaknak sikerült jobban. Szmetán Máté értékesített hetesét követően 10-13-at mutatott az eredményjelző.

Fordulás után képtelen volt a kapuba találni a házigazda, a 34. percben hatra hízott a vendégek előnye, 10-16. Ki gondolta volna, hogy innen van visszaút az Egernek.

A 41. percben újabb piros lap nehezítette a fürediek dolgát, Szretenovicsnak kellett végleg elhagynia a pályát, ám még ekkor is hárommal vezettek a Balaton-partiak, 15-18. György László legénysége a következő percekben is szépen tartotta a különbséget (48. perc: 18-21, 55. perc: 21-24), azonban a véghajrában váratlan dolog történt. Az Eger plusz erőket mozgósított, az utolsó három füredi próbálkozás pedig kimaradt, így váratlanul fordított és nyert a házigazda, 26-25.

Tóth Edmond: - Nagyon vártuk, hogy újra pályára léphessünk az első osztályban hazai környezetben. Sok játékosnak új volt ez a helyzet, kellett is 40 perc, hogy megérezzék, micsoda segítséget kapnak a lelátóról. Mínusz hatról álltunk fel, egy célunk volt, az utolsó pillanatig akartunk küzdeni. Ehhez most a közönség közreműködésével párosult két pont. Hatalmas élmény és nagy öröm, nemcsak a siker, hanem az is, hogy ekkora küzdőszellemet láttam a játékosoktól.
György László: - Hatalmas sikert aratott az Eger. Borzasztó sokat hibáztunk, hiába vezettünk 4-5-6 góllal, nem tudtuk átlépni az árnyékunkat. Amikor még a gázpedálra kellett volna lépnünk, nem tudtuk azt megtenni, emberelőnyben hibáztunk, ziccereket rontottunk el. A végére szétestünk mentálisan, megérdemelten nyert az Eger. Esélyesként jöttünk ide, de kikaptunk egy góllal, amit nem könnyű elfogadni, nagyon szomorú vagyok, elnézést kérek szurkolóinktól.

Tóth Károly: - A Füred jobban kezdett, mi gyengén játszottunk az első játékrészben. Így kezdtük a második félidőt is, gyorsan időt kellett kérni. Az edzőnk azt kérte, hogy a közönséget ne hagyjuk cserben és küzdjünk, ameddig csak tudunk. Ilyen bravúrok kellenek ahhoz, hogy bent tudjunk maradni.
Kemény László: - A második félidőben sorozatos hibákat követtünk el, az Eger végig nagyot küzdött, mi viszont elfogytunk. Minnél előbb ki kell javítanunk ezt a csorbát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!