Olimpiai bajnokra emlékeznek

2023.09.27. 09:28

Minden korosztály kalapácsot fog a kezébe szombaton

Szombaton rendezi meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), Tapolca Város Önkormányzata és a Tapolca Kft. a hagyományos Dr. Papp Pál-Csermák József Kalapácsvető Emlékversenyt.

Horváth Gábor

Czeller Gábor címvédőként száll harcba az idei emlékversenyen

Forrás: VEDAC

Tapolcán jelenleg nincs a verseny megtartására alkalmas atlétikapálya, ezért Veszprém a helyszín. A tapolcaiak továbbra is kiemelten fontosnak tartják: még ha albérletben is, de évről évre egy nívós megmérettetéssel tisztelegjenek a városi sportegyesület színeiben olimpiai aranyérmet elért Csermák József és edzője, dr. Papp Pál emléke előtt.

Az esemény reggel kilenc órakor indul, és minden korosztályban rendeznek kalapácsvetést, az U10-től a felnőttekig. A felnőtt női verseny 15 órakor rajtol, a férfiak 16.30-kor kezdenek.

A felnőtt férfi győztes elnyeri a Csermák József által felajánlott dr. Papp Pál-vándorserleget. Az egyéni versenyszámok eredményei (I-VI. helyezések) alapján legeredményesebb egyesület a Csermák Katalin által felajánlott Csermák József-vándorserleggel lesz gazdagabb. Az U18-as férfi kalapácsvetés a Horváth László-emlékverseny nevet viseli.

Számíthatunk arra, hogy a legjobb veszprémi, pápai és szombathelyi atléták dobókörbe állnak, de természetesen az egész országból várják az indulókat a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!