Gosztolai Mária

2023.09.23. 20:18

Óriási siker: a veterán veszprémi dobóatléta újabb Európa-bajnoki címet szerzett

Gosztolai Mária az olaszországi senior atlétikai Európa-bajnokságon diadalmaskodott.

Veol.hu

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a Facebook-oldalán számolt be a világ- és Európa-bajnok Gosztolai Mária újabb sikeréről. Az olaszországi Pescaraban zajló senior atlétikai Eb-n a veterán sportoló a W75-ös kategóriában (vagyis 75 év-nél idősebb nők között) súlylökésben szerezte meg az aranyat, 10,2 méteres dobásával. A jegyzőkönyv tanúsága szerint a veszprémi sportoló magabiztosan győzött, hiszen a második helyezett finn versenyző a 10 métert sem érte el, a nyolcadik, szintén finn pedig az öt és felet se.

Az idén egyébként Gosztolai Mária vehette át a 2016-ban alapított Szabó Ernő-díjat a VEDAC júniusi küldöttgyűlésén, 2022-ben megvédte a W70-es kategóriában szerzett világbajnoki címét diszkoszvetésben. Azóta már a W75-ös kategóriában versenyez, hiszen betöltötte a 75. életévét is, sőt hamarosan a hetvenhatodikat ünnepelheti majd a fáradhatatlan, sikeres dobóatléta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!