Vármegye másodosztály

2023.09.15. 12:27

Taliándörögdi focicsoda: 52 éves játékossal állt ki az U19-es csapat

A legfiatalabb és a legidősebb között 40 év volt a korkülönbség.

Veol.hu

Egészen elképesztő sztori látott napvilágot a Veszprém vármegyei másodosztály U19-es bajnokságából. 

Az U19-es bajnokság, ahogy a neve is mutatja, a 19 év alatti játékosok fejlődését szolgálja, ám a létszámproblémák miatt egy-egy kiírásban jellemző, hogy pár túlkorost is megenged a versenykiírás. Az viszont, amit a Taliándörögd U19-es csapata csinált az elmúlt fordulóban, egészen extrém: a csapatban szerepet kapott a mindössze 12 éves Kovács Martin, a 13 éves Boros Máté is, valamint két 14 éves futballista(palánta), de a rutint sem bízták a véletlenre a taliándörögdiek: a kapuban a 38 éves Czerverncz Zoltán állt, és a csapatban volt még két 31 éves, de ami a legdurvább: az 52 esztendős Czupor László 80 percet játszott a találkozón.

Ha azt gondolná az olvasó, hogy ez egy egyszeri alkalom volt, akkor ki kell ábrándítsuk: Czupor idén már második alkalommal volt kezdő, de az előző szezonban 15 alkalommal játszott az U19-es csapatban, a 2021-2022-es bajnokságban 16-szor, és előtte is folyamatosan. Az 52 esztendős labdarúgó biztosan jó formában van, de ha matekozunk egy picit, rájövünk, hogy akár az unokájával is futballozhatna együtt az U19-es bajnokságban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!