Konferencia Veszprémben

2023.09.17. 11:19

Testnevelő tanárok sajátíthatták el a jégsport alapjait (galéria)

Kétnapos konferenciát szervezett Veszprémben a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete és a Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Szakállamtitkárság támogatásával. Az esemény a Testnevelés és gyógytestnevelés a jégen címen futott.

Balogh Dávid

Lelkesen birkóztak meg a feladatokkal a pedagógusok

Fotó: Fülöp Ildikó

Szombat délelőtt a Tüzér utcai Jégcsarnokban kissé szokatlan volt a felállás, ugyanis a testnevelő tanárok alakítottak tornasort, és várták, hogy megkezdődjön a jégkorcsolya oktatás. A tanári szerepkört ezúttal a Veszprémi Jégkorong Klub edzői vállalták magukra, Horváth Arnold és Pataki Nándor személyében.

A veszprémi klub korosztályos trénerei egészen az alapoktól kezdték a jégkorcsolya oktatást a pedagógusok számára. Voltak, akik rutinosabban, gyakorlottabban mozogtak a jégen, és könnyebben vették az akadályokat. Az idő előrehaladtával nehezebb és komolyabb odafigyelést igénylő feladatokat kellett végrehajtaniuk a tanároknak. A közel egy órás oktatás végén pedig jégkorongozhattak egymás ellen.

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) immáron két évtizede rendez minden évben szakmai-módszertani testnevelésügyi konferenciát, tudtuk meg Prof. Hamar Páltól, az MTTOE elnökétől.

– A konferencia lényege, hogy a tanárok által a gyermekek megszeressék a sportolást, testedzést, így később, egyfajta szórakoztató és hasznos fizikai aktivitásként, tovább is folytassák – nyilatkozta lapunknak Prof. Hamar Pál.

Az MTTOE elnöke kiemelte, hogy az esemény első napjának protokolláris része is rendkívül nívós volt, amit komoly érdeklődés övezett.

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének szakmai célkitűzései között szerepel, az iskolai testnevelés és sport hatékonyságának növelése, az egészséges életmód kialakítása, valamint a tehetségek felismerése és gondozása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!