A végén jött a csattanó

2023.09.03. 19:21

Tömösvári a hosszabbításban döntött

Vármegyei rangadóval folytatódott az NB III-as labdarúgó-bajnokság. A pontvadászat 6. fordulójában az élen álló Veszprém a 8. helyezett Balatonfüredet fogadta. A Pápán rendezett mérkőzésen a Practical VSC a hosszabbításban gyűrte le a tíz emberrel nagyot küzdő Balatonfüredet.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

Practical VSC – Balatonfüredi FC 2-1 (0-0) Gsz.: Bartusz, Tömösvári ill. Török

Pápa, Perutz stadion. V.: Kovács G. Practical VSC: Kovács – Dobsa, Zachán, Kószás, Major, Bartusz (Bach), Volter (Molnár), Baldauf, Dömötör (Tömösvári), Horváth (Schőnig), Krebsz (Szabó K.). Edző: Pető Tamás.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas, Szalai, Török (Major), Mayer (Imre), Nagy B., Pécseli, Bartha, Szabó (Lasz), Nagy R. (Hetesi), Tóth G. Edző: Borgulya István.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a vasárnapi derbire, hét közben a veszprémiek Budaörsről távoztak három ponttal (1-3), míg a Balaton-partiak a Csornát győzték le két góllal (4-2). A csapatkapitány, Somogyi Richárd nélkül vágott neki a 90 percnek a Practical, a csupaszív játékos bokasérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

Ez nem zavarta meg a „hazaiakat”, akik agilisan kezdtek, Erdélyi kapusnak már a negyedik percben védenie kellett egy lövést. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, sőt a 23. percben kis híján megszerezte a vezetést a Balatonfüred, egy labdavesztés után Bartha tálalt Szabó Bence elé, lövését óriási bravúrral védte Kovács. A 38.percben Baldauf tesztelte Erdélyi képességeit, próbálkozását oldalra ütötte a kapus. Az 50.percben Molnár passzolta önzetlenül a labdát Major elé, a ziccer azonban az oldalhálóban halt el. Egy óra játék után megszerezte a vezetést a Veszprém, az egyik füredi védő bizonytalanságát Bartusz használta ki, aki egy labdaszerzés után betört a tizenhatoson belülre és a rövid felsőbe lőtt 1-0. A 65.percben újabb Kovács bravúrt jegyezhettünk fel, aki Szabó szabadrúgását tolta ki a léc alól. Az ebből következő szögletnél azonban már ő is tehetetlen volt, a szögletrúgás utáni kipattanó az ötösnél álló Török elé került, aki közelről a kapuba pofozta a labdát 1-1. A 72. percben tíz emberre fogyatkozott a Balatonfüred, Horváth és Bartha akaszkodott össze a földön, a kakaskodásból a vendégek játékosa jött ki rosszabbul, hiszen Kovács játékvezető azonnal kiállította. Sokáig úgy tűnt, az emberelőnyt annak ellenére sem sikerül kihasználni, hogy az utolsó húsz percben szinte felborult a pálya, aztán a 93. percben egy beadást a csereként pályára lépő Tömösvári bólintott a bal sarokba, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Pető Tamás: Nagyon fáradtak voltunk, a szerdai mérkőzés borzasztó sokat kivett belőlünk, ez látszott is a pályán, ezért is külön öröm ez a győzelem. A Balatonfüred mindig veszélyes ellenfél, a kontráknál figyelnünk kellett, de a srácok nem adták fel és utolsó pillanatig harcoltak, aminek három pont lett a jutalma.

Borgulya István: Sajnos ma nemcsak a Veszprémmel kellett megküzdenünk, úgy érzem, belenyúltak a meccsbe. Abszolút partiban voltunk ellenfelünkkel, egy döntetlenszagú találkozó volt, ám sajnos nem a két csapat döntötte el a mérkőzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!