Sérültek a balszélsők

2023.09.08. 10:28

Volt bakonyiakkal kell megküzdenie a Telekom Veszprémnek

Az egyik legerősebb magyar csapat, a MOL Tatabánya KC otthonában szerepel szombaton a Telekom Veszprém a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A veszprémiek sok gólos sikerekkel indították a szezont Fotó: Fülöp Ildikó

Fotó: FULOP ILDI

Az összecsapás 18 órakor kezdődik. A Telekom Veszprém az elmúlt hétvégén Törökországban szerepelt, első lett a SEHA liga által szervezett barátságos tornán, miután az észak-macedón RK Eurofarm Pelistert (35-28), majd a fehérorosz Meskov Bresztet (32-31) legyőzte.

A bakonyiak a harmadik bajnoki meccsüket játsszák már ebben a szezonban, korábban a Gyöngyöst és a Csurgót fektették két vállra. Előbbit 49-31, utóbbit 40-29 arányban.

A Tatabánya múlt pénteken a PLER-Budapest otthonában kezdte az idényt, méghozzá egy 27-19-es sikerrel. Tombor Csaba legénységében egy volt veszprémi, Cristian Ugalde volt a legeredményesebb azon a meccsen, a spanyol szélső öt gólig jutott. Érdekesség, hogy a tatabányai játékoskeret nagy részének van kötődése a bakonyi vármegyeszékhelyhez, Ugalde mellett korábban itt kézilabdázott Uros Vilovski, Győri Mátyás, Ancsin Gábor, Iman Jamali, Székely Márton és Pergel Andrej. A felsorolásból persze Tombor Csaba vezetőedzőt sem szabad kihagyni.

A két együttes a felkészülés során találkozott egymással, az augusztus eleji, Telkiben rendezett mérkőzés 31-29-es veszprémi sikert hozott.

Momir Ilics, a bakonyiak vezetőedzője a nyári munkáról és az idény elejéről is nyilatkozott klubja honlapjának.

- Az első naptól kezdve, ahogy elkezdtük ezt a szezont tudtuk, hogy hét új játékost kell majd beépítenünk. Egy új projekt, egy új éra van épülőben itt Veszprémben. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a játékosok dolgoztak a felkészülési időszakban. Persze sok idő, mire minden puzzle a helyére kerül. Pontosan egy hónapja, hogy elkezdtük a mérkőzéseket és a kilenc meccsből nem veszítettünk el egyet sem. Valaki azt mondta nekem, hogy ezek a felkészülési mérkőzések nem számítanak, szerintem meg ez az egész szezon alapja. Számítanak! Nagyon elégedett vagyok velük, a játékosok nagyon felkészültek, mind fizikálisan, mind mentálisan – fogalmazott a szerb edző, akitől megtudtuk azt is, hogy a csapat jelenleg mindkét balszélsője sérült, Bjarki Már Elísson és Hugo Descat játékára egyelőre nem számíthat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!