Veol podcast

2023.10.06. 10:53

A harmadik olimpiáját is célba vette a balatonalmádi sífutó

A Veol Sportpodcast legújabb adásában Kónya Ádámmal beszélgettünk. Az olimpikon sífutó programja sűrű: kőkeményen edz, többek között az olasz válogatottal is együtt dolgozik, közben egyetemi tanulmányai lezárására készül és emellett egy kis méhészkedés is belefér az idejébe.

Horváth Gábor

A kétszeres téli olimpikon Kónya Ádám

Fotó: Horváth Gábor/Napló

Egy sífutó nyáron és ősszel sem unatkozik, főleg akkor, ha komoly céljai vannak. Veszprém vármegyéből eddig egyetlen sportoló jutott ki téli olimpiára, Kónya Ádám mindjárt kétszer is, 2018-ban Pjongcsangba és 2022-ben Pekingbe is sikeresen kvalifikált. A Veszprémi Sí Egylet versenyzője idén lesz 31 éves, azaz még benne van jó pár esztendő a pályafutásában.

A balatonalmádi származású Kónya Ádám nyáron házasodott és párja családja révén a méhészkedésbe is belecsöppent. A Veol Sportpodcast legújabb adásában beszél a felkészüléséről, a terveiről, valamint arról, hogy miért nagyon nehéz helytállni magyarként a profi sífutás világában.

Témája van, hozzászólna, kérdezne?

Írjon erre a címre: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!