A legerősebb rivális otthonában játszanak

2023.10.25. 11:53

Barcelona-Veszprém: mintha a francia válogatott edzése lenne

A kézilabda Bajnokok Ligája mezőnyének egyetlen hibátlan csapata, a Barcelona vár a Telekom Veszprémre csütörtök este a B csoportban.

Horváth Gábor

Nedim Remili (a labdával) és Ludovic Fabregas most a Barcelona ellen bizonyíthat

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Az első és a második találkozik a B jelű csoportban csütörtökön 20.45-ös kezdettel a Bajnokok Ligájában.

Öt fordulót követően a Barcelona száz százalékos, azaz 10 ponttal áll az élen, a veszprémiek négy sikerrel és egy vereséggel másodikak. Szintén nyolc pontos a dán GOG, hat ponttal a német SC Magdeburg a negyedik, majd Montpellier (4), Porto (4), Plock (0), Celje (0) a további sorrend a nyolcasban.

A Telekom Veszprém idei egyetlen vereségét Dániában szenvedte el, a GOG elleni 30-36 után viszont Momir Ilics csapata javítani tudott, könnyedén intézte el a Portót és a Plockot is.

Az újabb idegenbeli fellépés ugyanakkor nem ígérkezik könnyűnek, a katalánok remek formának örvendenek. A Barcelona hazai pályán 32-20 arányban verte a Magdeburgot, a GOG-t pedig 38-30-ra. A csapat idegenbeli találkozóin is magabiztos volt, a Montpellier tudta a leginkább megszorítani, de Franciaországban is sima, 30-25-ös Barca-siker született. A volt veszprémi mester, Carlos Ortega tanítványai a spanyol bajnokságot is vezetik, szintén veretlenül, de itt már egy döntetlen becsúszott, szeptember elején a Bidasoa Irun vendégeként 26-26-ot játszottak a katalánok.

A Barcelona kerete természetesen bombaerős, persze ebben a Telekom Veszprém sem áll rosszul, sőt. Érdekessége a párharcnak, hogy francia válogatottak csapnak össze egymással: a hazaiak triója, Dika Mem, Timothey N’guessan és Melvyn Richardson kontra a veszprémi Nedim Remili, Ludovic Fabregas, Kentin Mahé, Hugo Descat négyes. Mintha a gall válogatott edzése lenne egy világesemény előtt, csak itt majd „vérre” megy majd a küzdelem...

- Egy nagyon fontos mérkőzés lesz ez számunkra. A Barca egy lenyűgöző csapat, kiváló játékosokkal. Rendszeres résztvevői a Bajnokok Ligája négyes döntőjének. Egyetlen másodpercre sem lankadhat a figyelmünk, 60 percen keresztül kell koncentrálnunk. Ha nyerni akarunk Barcelonában, akkor nagyon jól kell teljesítenünk – nyilatkozta a veszprémi klub hivatalos internetes oldalán a spanyol Augustin Casado. Nemcsak ő, hanem csapattársai közül Fabregas és Ignacio Biosca is remekül ismeri a katalánokat, francia beállós idén tőlük érkezett Veszprémbe, a spanyol kapus pedig Barcelonában született és ott is kezdett játszani. Ezek az információk sokat jelenthetnek egy kiélezettnek várt meccsen. Főleg, ha azt nézzük, hogy a Veszprémnek nem sok babér szokott teremni a katalánok otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!