Egy gól döntött a vendégek javára

2023.10.01. 19:03

Folytatódott az FC Ajka vesszőfutása, az új edző már a nézőtéren volt?

Újabb meccset, ráadásul fontosat, veszített el az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. A bakonyiak az edzőváltást követően sem játszottak felszabadultan és jól, hatodik bajnokijukon kaptak ki sorozatban.

Horváth Gábor

Padlón az ajkaiak, innen már tényleg csak felfelé vezet az út

Fotó: Gyarmati László/Napló

FC Ajka–BVSC-Zugló 0-1 (0-1)

Ajka, 700 néző. V.: Görög. FC Ajka: Horváth D. - Tóth G. (Szűcs K., 69.), Tar, Kenderes, Csemer - Csizmadia, Tajthy - Zsolnai (Borsos, 69.), Rabatin (Horváth P., 60.), Babos (Antal, 60.) - Gaál (Szarka, 60.).

BVSC-Zugló: Csenterics - Májer, Hesz, Benkő-Bíró, Tóth K. - Csősz, Hidi P. - Szilágyi M., Mucsányi M. (Kelemen P., 87.), Mitrovics (Nagy J., 61.) - Mészáros A. (Horváth R., 72.). Edző: Kincses Ádám.

Edzőváltást követően lépett pályára az FC Ajka, a hétközi gyirmóti vereség után az előző idény sikeredzője, Jeney Gyula távozott, helyére viszont nem érkezett senki. Legalábbis egyelőre, a BVSC-Zugló elleni találkozót ugyanis a nézőtérről, az oldalvonal mellől figyelte az Ajkát korábban már irányító Schindler Szabolcs, aki visszatérhet a klubhoz. Érdekes volt „üresen” látni az ajkai kispadot, Jeney mellett ugyanis Pintér Csaba másodedző munkájára sem tartottak igényt a klubnál. Schindler egyébként az NB III-as Vasas II. edzője és vasárnap délelőtt még az angyalföldiek kispadján ült.

Az előző szezonban bronzérmes FC Ajka öt bajnoki vereséget szenvedett zsinórban, a forduló előtt az utolsó előtti, 17. helyet foglalta el a tabellán. A BVSC - amely egy ponttal többet gyűjtött, mint a Veszprém vármegyeiek - a 16. volt, tehát igazi alsóházi derbinek adott otthont a zöld-fehérek stadionja.

Már a meccs elején igyekezett kezdeményezni az FC Ajka, ebben Gaál Bálint szerepelt az élen, a támadó kétszer is megcélozta a kaput, második alkalommal, a 13. percben Csenterics nagyot védett.

A 15. percben pedig jött a hidegzuhany, kapuskirúgás után a hazai játékosok csak „nyomozták” a labdát, amelyet Szilágyi 25 méterről lőtt kapura, Horváth elvétette az előtte megpattanó játékszert, amely a hálóban kötött ki, nagy hiba volt, 0-1.

Túlzás lenne azt állítani, hogy felborult a pálya az ajkai rohamoktól, mindenesetre próbálkoztak a hazaiak. A félidő végén Csizmadia fejese, majd még inkább Tajthy 17 méterről leadott lövése okozott veszélyt, de mindkét próbálkozás elkerülte a fővárosiak kapuját.

A második félidő is ajkai támadásokkal kezdődött, a BVSC ugyanakkor szervezetten zárt vissza.

Szarka, Antal és Horváth Péter érkezett csereként a hazaiaknál, de továbbra sem pörgött fel a házigazda, amely többet birtokolta a labdát, hiába. A 73. percben Hesz perdített kapura közelről, Horváth vetődve védett, nem sokkal később a másik oldalon Antal próbálkozása nem sokkal tévesztett célt. Összességében rendkívül pontatlanul futballozott az Ajka, a BVSC pedig képtelen volt kontárzni, így nem volt egy eseménydús, közönségszórakoztató mérkőzés. Persze a hazai közönség azzal is beérte volna, ha csapatuk a kapuba talált, legalább egyszer.

A véghajrában Antal lőtt a felső lécre, miután kapásból tüzelt Horváth Péter átadása után, nem sokkal később Tar közeli fejese szállt kapu fölé.

A BVSC beszorult a végére, de megúszta és három ponttal térhetett haza. Az ajkai vesszőfutás folytatódott. Hamarosan kiderül, hogy az új edzővel sikerül-e kilábalni a hullámvölgyből.

Frissítés: a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Geri Gyula klubelnök bejelentette, hogy Schindler Szabolcs lesz a vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!