Tízezer dollár volt a tét Polgár Juditék különleges versenyén

2023.10.17. 09:51

Gaál Zsóka és Berkes Ferenc nyert

Az ajkai Gaál Zsóka volt az egyik főszereplője a Polgár Judit által szervezett Világsakkfesztiválnak, a különleges eseménynek ezúttal is a Magyar Nemzeti Galéria adott otthont.

Horváth Gábor

Gaál Zsóka és Berkes Ferenc párosa győzött a különleges sakkviadalon Fotó: Facebook/Gaál Zsóka

A budapesti esemény két napos volt. A nyitányon számos érdekes program várta az érdeklődő gyermekeket, felnőtteket és az idősebb korosztályt is, de az igazi izgalmak másnap történtek.

Polgár Juditék első alkalommal rendeztek úgynevezett Sakktriatlont, amelynek összdíjazása rendkívül magas, tízezer dollár volt. Négy vegyes csapat vett rajta részt, hazai és külföldi sakkolimpikonok mérték össze tudásukat úgy, hogy a hölgyek a hölgyekkel, a férfiak a férfiakkal mérkőztek meg három izgalmas versenyszámban.

Az első próba feladványfejtés volt, három perc alatt kellett minél több feladványt helyesen megoldani. Ezután négykezes sakk következett, a csapatok egymás ellen játszottak úgy, hogy a társak felváltva léptek, de nem segíthettek egymásnak. A harmadik szám az úgynevezett bullett sakk volt, amelyben a résztvevőknek 1-1 perc állt a rendelkezésükre az egész parti lejátszására. A viadalt online élőben lehetett nyomon követni, méghozzá Polgár Judit és az indiai nemzetközi mester Tania Sachdev élvezetes kommentálásával.

Az ajkaiak kiválósága, Gaál Zsóka Berkes Ferenc nyolcszoros magyar bajnok, sakkolimpikonnal alkotott egy csapatot, nem is akárhogyan, hiszen erős mezőnyben sikerült megnyerniük a különleges versenyt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!