Veol podcast

2023.10.18. 20:27

Látta Szoboszlai Dominiket felnőni, Marco Rossival jóban van

A Veszprémi FC USE szakmai igazgatóját kérdeztük a magyar labdarúgó-válogatott szerepléséről.

Horváth Gábor

Artner Tamás, a Veszprémi FC USE szakmai igazgatója

Újabb Európa-bajnoki szereplés előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott, amely nagyszerűen szerepel a jövő évi németországi esemény selejtezőjében. A mieink vezetik csoportjukat, és kedd este már be is biztosíthatták volna helyüket az Eb mezőnyében. Ehhez egy litvániai győzelem kellett volna, de Marco Rossi együttesének nem jött össze a várva várt siker. Az első félidőben két gólos hátrányba került vendégcsapat végül 2-2-es eredményt ért el Kaunasban, így a kijutás egyelőre várat magára, remélhetőleg nem sokáig.

A magyar válogatott szerepléséről Artner Tamással, a Veszprémi FC USE szakmai igazgatójával Horváth Gábor újságíró beszélgetett.

Artner Tamás annak idején többször is meccselt Marco Rossi ellen, az ő közös korszakukban a Budapesti Honvéd és a Haladás kétszer döntetlenre végzett egymással, majd egyszer a fővárosiak, egyszer a szombathelyiek nyertek. Összesített gólaránnyal (5-4) Artner csapata a győztes ebben az összehasonlításban. Talán ennek is köszönhető, hogy Marco Rossi az egyik legjobb magyar edzőnek tartja a veszprémi fiatalok szakmai vezetőjét.

Artner Tamás a Veol Sportpodcastban beszélt arról, hogy:

 

- Marco Rossi miért elképesztően jó, komplex és eredményes szakember.

 

- Szoboszlai Dominik miért fut be ilyen pályafutást, amikor utánpótlás játékosként nem volt könnyű eset.


- egy tehetséges szentpéterfai krobót srác, akit Varga Barnabásnak hívnak, „kicsi” volt a szombathelyi akadémiára.


- Kerkez Milos mekkora energiával rendelkezett gyerekként, milyen nehéz volt őt Győrben kezelni, de ez a mentalitás segítette előre pályafutását.

 

- Lang Ádám a veszprémi foci legnagyobb mai ikonja, egy olyan életpályamodellt képvisel, amelyet a jövőben is követnének a VFC USE-nél.

 

- korábban többször is voltak jobb képességű játékosaink, mégsem sikerült ütőképes válogatottat összehozni.

 

- miért jó a jelenlegi nemzeti együttes és mi az, ami nagyon hiányzik a mai magyar futballból, különösen az utánpótlásképzésből.

Témája van, hozzászólna, kérdezne?

Írjon erre a címre: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!