Szezonkezdés a DVTK ellen

2023.10.16. 15:02

Remekül nyitottak a füredi röplabdázók az Extraligában

Az extraligás Szent Benedek RA Miskolcon kezdte meg a szezont az újonc DVTK ellen, ahol könnyed győzelmet ünnepelhetett.

Balogh Dávid

Nem illetődtek meg idegenben, behúzták a fürediek a pontokat

Forrás: SZBRA

DVTK Ongropack-Szent Benedek RA 0-3 (19-25, 21-25, 16-25)

Miskolc, 250 néző. V.: Sík, Vigh. 

DVTK Ongropack: Horváth 1, Einarsdóttir 4, Kiss 1, Skoric 8, Kalmár, Egri K. 6, Hegyi, Hollósi 1, Jovanovic 15, Egri B. 1, Kundrák. Edző: Németh Szabolcs.

Szent Benedek RA: Szerényi 8, Krakoczki, Wojcik 8, Schneider, Nacsa-Pekárik 8, Gatard 4, Berkó 3, Kobaidze 6, Castero Cruz 9, Szakály, Pérez Ramos 13, Fáth, Nagy. Edző: Kristian Michailov.

Az első játékrészt kitartó küzdelem jellemezte mind a két oldalról. A nyitó szett közepén meglépett az újonc DVTK 14-11-re, azonban a fürediek megrázták magukat és hamar átvették a vezetést. A Balaton-partiak 18-22-nél okosan tartották előnyüket, és végül behúzták a játszmát. 

A második szettben meglepő rajtot vett a hazai együttes, ugyanis hamar 5-0 volt a javukra, azonban a fürediek fegyelmezett és precíz játékkal hamar megfordították az eredményt, ami a játszma végéig ki is tartott (21-25). 

A harmadik szett is fordulatos és izgalmas csatát tartogatott. Bár a rutinosabb füredi együttes kontrollálta a játékot, okozott kellemetlen pillanatokat az újonc csapat. Végül a Balaton-partiak győzelemmel hagyhatták el a pályát (16-25).

Kristian Michailov: – Először is gratulálok a klubnak az első sikeresen megvívott mérkőzéshez a szezonban. Első ránézésre könnyű győzelemnek tűnhet, de az első mérkőzés mindig nagyon nehéz. A legfontosabb, hogy győztünk és idegenből elhoztunk három fontos pontot. Ki fogjuk elemezni a mérkőzés minden apró momentumát és igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a következő időszakra, hiszen fontos és nehéz mérkőzések várnak ránk mind a bajnokságban, a magyar kupában és a nemzetközi porondon is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!