Hat pontos derbit nyertek

2023.10.29. 17:07

Szenzációs sikert arattak a veszprémiek

Legyőzte és meg is előzte a forduló előtt éllovas III. Ker. TVE csapatát vasárnap a Practical VSC Veszprém a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Nagyon fontos sikert arattak a veszprémi futballisták

Fotó: Haraszti Gábor/archív

III. Ker. TVE-Veszprém 0-2 (0-1)

Budapest. V.: Szommer. III. Ker. TVE: Hajagos – Papp, Cseszneki, Pálvölgyi, Vankó (Bartos, 46.), Lapu (Behovits, 46.), Marques-Airosa, Buda (Török, 76.), Barczi, Kapronczai (Borbély, 54.), Kulcsár. Edző: Harmati Tamás.

Practical VSC Veszprém: Kemenes – Dobsa, Zachán, Kószás, Kun (Molnár B., 58.), Major (Dömötör, 77.), Somogyi, Szűcs Á., Bartusz, Volter, Baldauf. Edző: Pető Tamás.

Jól kezdtek a forduló előtt harmadik helyen álló vendégek az éllovas otthonában. Az 5. percben Kun indította Bartuszt, aki jól vezette a védők mellett a labdát, lövését követően Hajagos védett.

A 12. percben Kun cselezett szépen a jobb oldalon, lövésszerű beadását a hazai kapus kiütötte, Volter elé, aki öt méterről az üres kapuba helyezett, 0-1.

Az első félidőben volt még veszélyes helyzetük a bakonyiaknak, Baldauf átlövése megpattant egy védőn, Hajagos lábbal hárított bravúrral.

Fordulás után hamar duplázódott a veszprémi előny. A 48. percben Kun csapta be védőjét, a hosszú oldalra emelt, az érkező Bartusz a kapu jobb oldalába fejelte a játékszert, 0-2.

A szeles időben a vendégek jól őrizték előnyüket, szervezetten védekeztek. A III. Ker. TVE támadott és volt is lehetősége, de Kemenes Botond remekül védett volt csapata ellen, többször is hárítani tudott. A Veszprém kontrázhatott volna a kinyíló riválissal szemben, azonban ekkor nem volt elég koncentrált a hazaiak játéka, nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítani.

Viszont gólt sem kapott Pető Tamás alakulata, amely jó ütemben volt eredményes a mérkőzésen és teljesen megérdemelten nyerte meg a „hat pontos” rangadót. A veszprémiek meg is előzték a fővárosiakat és másodikak a tabellán a szintén sikert arató Tatabánya mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!