Siker

2023.10.27. 11:00

Visszahódították a kupát a nemesgulácsi diákok

Öt év után ismét Nemesgulácsra került a vándorkupa, amelyet Szigligeti Csalogató Vándorkupa néven immár hatodik alkalommal rendezett meg a Pétanque Szigliget - Balaton SE kispályás foci és petanque sportágakban.

Szijártó János
Nemesgulácsi iskolások vihették haza idén a vándorkupát a Szigligeti Csalogatóról, miután foci- és petanque-csapataik érték el a legjobb eredményt az összesített pontszám alapján
Fotó: Szijártó János/Napló

A Tatay Sándor Általános Iskola Nemesgulácsi Keresztury Dezső Tagiskolája csapata Kiss Vanda testnevelő vezetésével vett részt a minapi megmérettetésen és végül az összetett eredmények alapján a dobogó legfelső fokára állhattak, az immár másodszor elnyert vándorkupával. A versenyen lesencetomaji, zalahalápi és szigligeti gyerekek vettek részt a győztes nemesgulácsiak mellett.

Kiss Vanda lapunk kérdésére elmondta, hogy a petanque versenyt megnyerték, fociban a szigligetiek mögött a második helyet szerezték meg, illetve egy harmadik helyet is elértek, így összesítésben ők érték el a legmagasabb értékelést. Kiss Vanda hozzátette, nagyon örül az eredménynek, egyrészt mert az ő irányítása mellett ez az első győzelem a Csalogatón, másrészt a verseny előtti napon úgy tűnt, hogy két kulcsembernek számító diák más irányú elfoglaltság miatt nem tud részt venni a megmérettetésen. Aztán a szerencse valahogy mégis melléjük szegődött és utolsó pillanatban kiderült, hogy mindkét tanulóra számíthat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!