Labdarúgó NB II

2023.11.12. 19:23

A Budapest Honvéd Bobál góljával nyert az FC Ajka ellen

Hiába volt sok lehetősége az FC Ajkának, a Budapest Honvéd egy góllal otthon tudta tartani a bajnoki pontokat a labdarúgó NB II 15. fordulójában.

Balogh Dávid

Nem bírtak Babosék a Honvéddal

Fotó: Gyarmati László/archív

Budapest Honvéd-FC Ajka 1-0 (1-0)

Budapest, 1900 néző. V.: Katona. 

Budapest Honvéd: Dúzs – Kovács N., Szabó A., Kálnoki-Kis, Eördögh – Bocskay, Adorján, Holman (Kocsis G. 90.) – Kocsis D. (Haragos 85.), Bobál G. (Simon B. 88), Krajcsovics. Edző: Csertői Aurél. 

FC Ajka: Szabados I. – Szűcs K. (Rabatin 75.), Tar, Jagodics B., Csemer (Gaál 85.) – Borsos F. (Horváth P. 68.), Tóth G., Tajthy T., Babos B. (Gyuris A. 68.) – Zsolnai (Sejben 75.) - Szarka. Edző: Schindler Szabolcs. 

Határozottabban kezdte a találkozót Csertői Aurél együttese. A 2. percben fejjel veszélyeztetett Krajcsovics, azonban a labda elkerülte az ajkai kaput. A 4. minutumban szintén Krajcsovics szerezhette volna meg a vezetést, de méterekről az oldalhálót találta el. A 10. percben a másik oldalon Babos került helyzetbe, de nem tudott élni a lehetőséggel. Nem sokkal később Tajthy vállalkozott egy távoli lövésre, de komolyabb veszélyt nem jelentett Dúzs kapujára. A 22. percben megtört a jég. Krajcsovics mesterien gurított vissza a bal oldali alapvonal közeléből, Bobál Gergely remekül érkezett és 10 méterről, ballal a kapu közepébe lőtt, 1–0. A rúgott gól után nem vett vissza az iramból a kispesti alakulat. A 25. percben Kocsis tesztelte Szabados képességeit, és az ajkai hálóőr nagy bravúrral védte a jobb alsóba tartó labdát. A 36. minutumban egy ajkai szöglet után Tajthy lőtt Dúzs kapujára 10 méterről, de nem okozott nagy riadalmat a hazai oldalon. Az első játékrész utolsó perceiben nem forogtak veszélyben a kapuk. 

Fordulást követően Szarka egyenlíthetett volna, azonban nem ért oda Borsos labdájára. Folyamatosan támadt az Ajka, az 54. percben Borsos, az 55.-ben pedig Csemer vállalkozott lövésre. A 63. minutumban Babos próbálkozásánál mentett tenyérrel Dúzs. A 72. percben a Honvéd lezárhatta volna a mérkőzést, azonban egy vendég védő beleért Kovács lövésébe. A hajrában már egyik csapat előtt sem adódott helyzet, így a találkozót a Budapest Honvéd Bobál Gergely találatával 1-0-ra nyerte meg az idén gyengén szereplő FC Ajka ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!