Labdarúgó NB II

2023.11.09. 10:04

A Budapest Honvéd otthonában nyernének (frissítve)

Az FC Ajka labdarúgó-együttese vasárnap a nagy múltú Budapest Honvédhoz látogat az NB II 15. fordulójában.

Balogh Dávid

Babos Bence volt az előző meccs hőse

Fotó: Gyarmati László

A Veszprém vármegyeiek az előző fordulóban megtörték a jeget, és kilenc bajnoki vereség után végre győztesként hagyhatták el a pályát a Tiszakécske ellen. Azon a mérkőzésen Babos Bence gólja döntötte el a három pont sorsát. A zöld-fehérek 14 mérkőzést vívtak meg ebben az idényben, és két győzelem mellett kétszer végeztek döntetlenre, valamint tízszer kaptak ki. Jelenleg a 18 csapatos NB II 17. helyén állnak 8 egységgel.

A Budapest Honvéd sem mondhatja el magáról, hogy idén szárnyalnak. A korábban szebb napokat megélt, 14-szeres magyar bajnok kétpontnyira van a kiesőhelytől. Idén négy győzelem és négy döntetlen mellett hatszor kaptak ki, így állnak a 13. helyen 16 ponttal. A kispesti alakulat a legutóbbi három mérkőzésén nem tudott gólt szerezni. A 13. forduló után a Honvéd vezetősége menesztette Pinezits Máté vezetőedzőt, átmenetileg pedig Djordje Kamber irányítja a csapatot. A legutóbbi fordulóban 3-0-ra kaptak ki a Vasastól.

Az ajkaiaknál szeptember végén cseréltek edzőt. Jeney Gyulát Schindler Szabolcs váltotta a kispadon.

A két együttes eddig csak felkészülési mérkőzéseken találkozott egymással. Legutóbb nyáron, akkor a piros-feketék könnyed 3-0-ra nyertek hazai pályán.

Az ajkai szurkolók a fővárosi együttesnél láthatnak ismerős arcot, Kovács Nikolasz személyében. A 24 éves védő 50 bajnoki mérkőzésen húzhatta magára kezdőként az ajkai szerelést. A múlt szezonban fél évig szerepelt a bakonyiaknál, és 15 mérkőzésen négyszer talált be, ami védő létére kiváló eredmény.

A 13. fordulóban győztes gólt szerző ajkai Babos Bencét kérdezte lapunk a Honvéd elleni mérkőzés kapcsán.

– Nyerni szeretnénk a Honvéd otthonában. Nagy iramú és nehéz találkozóra számítok, remélem, hogy a pályán meg tudjuk valósítani azokat, amiket gyakoroltunk a héten – nyilatkozta Babos Bence.

A 19 éves játékos továbbá hozzátette, hogy nagyon örült a hétvégi góljának, ugyanis ez volt neki az első az NB II-ben, és már nagyon várta. Ráadásul győzelmet ért, ami már nagyon kellett a csapatnak.

A Budapest Honvéd-FC Ajka bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Bozsik Arénában. 

Frissítés: A Budapest Honvéd csütörtök délután bejelentette, hogy Csertői Aurél lesz az új vezetőedző. Az 58 éves szakember az edzői pályafutását Pápán kezdte el 2001-ben. Azóta volt Győrben, Kecskeméten és Székesfehérváron is. Legutóbb a Gyirmótot irányította, 2019-től 2023-ig. A kék-sárgákkal egyszer feljutott az NB I-be. A közlemény arra nem tér ki, hogy hány évre írt alá Csertői.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!