Négy érem a kőkemény sportágban

2023.11.23. 11:14

A nagyvázsonyi lovasnő fantasztikus teljesítménye

A Nagyvázsonyi Lovas Klub versenyzője, Hock Zsófia több érmet is szerzett az idei lovastusa országos bajnokságon.

Horváth Gábor

Hock Zsófia több versenyszámban is remekelt a kaposvári viadalon

Forrás: Kiruu Photo

A lovastusa (más néven military) egy olyan olimpiai lovas sportág, amelynek küzdelmei három napon át tartanak. Egy-egy verseny díjlovaglásból, természetes akadályokból álló terepugrásokból, valamint díjugratásból tevődik össze.

Idén a kaposvári MATE Pannon Lovasakadémia adott otthont az országos bajnokságnak, amely egy nemzetközi lovastusa versennyel volt egybekötve. A hazai szakembereket német és osztrák versenybírók segítették az eseményen. A viadalra szép számmal érkeztek osztrák, szlovén, olasz és német lovasok is.

Örömteli hír, hogy a felnőtt magyar bajnokságot, nemzetközi háromcsillagos kategóriában, a Nagyvázsonyi Lovas Klub lovasnője, Hock Zsófia nyerte Valencia nevű lovával. Emellett Zsófi és Valencia a nyitott kategóriában is győzelmet tudott aratni.

A csapatbajnokságon Hock Zsófia megint csak sikernek örülhetett, Varga Istvánnal aratott diadalt. A nagyvázsonyi versenyző fiatalabbik lovával, Indikátorral nemzetközi kétcsillagos kategóriában második helyezést ért el, szintén legjobb magyarként. Ezzel a Nagyvázsonyi Lovas Klub a lovastusa ranglista első helyére került idén.

Nemzeti „A” versenyszámban, ifjúsági kategóriában Polányi Kata második helyezést ért el BZ Kentaro nyergében a Pauer LK színeiben. Vámosi Lilla pedig „AK” kategóriában harmadik helyezést ért el Cenzor Indigó nyergében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!