Pótolhatatlan embert veszített a helyi futball

2023.11.27. 11:30

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Vékony Csabáról emlékeznek a társak

Együtt légióskodtunk Németországban, de korábban csapattársam volt Peremartonban, Pétfürdőn és Várpalotán is. Még most sem akarom elhinni, hogy elment, a legjobb barátom volt.

Horváth Gábor

Vékony Csaba (balra) és Papirovnyik Zsolt Németországban

Forrás: Facebook/Papirovnyik Zsolt

Drága Barátom! Hiszem, hogy még találkozunk odafenn – írta ki közösségi oldalára Papirovnyik Zsolt, aki bensőséges, baráti viszonyt ápolt a szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt Vékony Csabával.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Várpalotai BSK vármegye III-as csapatának labdarúgója a Balatonalmádi elleni mérkőzést követően, az öltözőben lett rosszul, és a gyors orvosi segítség ellenére életét vesztette. Az 55 éves futballistát nemcsak a várpalotaiak gyászolják, a korábbi remek játékost emberileg és szakmailag az egész vármegyében nagyra tartották. Ezt a Facebook-posztok is tanúsítják, rengetegen rótták le a tiszteletüket a közösségi oldalon egy-egy régi fotóval, szép, kedves emlékkel.

- A legjobb barátom volt, minden héten összejártunk – nyilatkozta lapuknak az Ősiben élő Papirovnyik Zsolt, aki – ahogy már említettük – több csapatban is együtt futballozott Vékony Csabával. - Pótolhatatlan ember, óriási űrt hagy maga után. Még most sem tudom hová tenni a halálhírét, nem akarom elfogadni, hogy többet már nem jön hozzánk. Nála minden a fociról szólt, emellett persze becsülettel dolgozott, fitt, jó kiállású, mindig vidám ember volt. Ő tartotta össze a várpalotai öregfiúkat, ő volt a csapat szíve. A futballpályán és az életben is mindenki elismerte, rengetegen szerették. Ott halt meg, ahol a legjobban szeretett lenni – fogalmazott Papirovnyik Zsolt, aki megjegyezte: hatalmas trauma ez, azoknak a társaknak még inkább, akik ott voltak az öltözőben, amikor Csabi összeesett, és hiába küzdöttek az életéért.

Vékony Csaba a várpalotai klub mellett számos együttesben játszott pályafutása során, többek között a Veszprém és az Ajka mezét is magára húzta, az NB II-ben és az NB III-ban is szerepelt.

Felfoghatatlan és feldolgozhatatlan – csak ennyit mondott megkeresésünkre Bódis Zoltán várpalotai csapat- és vezetőtárs, aki ott volt az öltözőben a tragikus esemény bekövetkeztekor. Akkora sokk és fájdalom érte a játékosokat, hogy érthetően nem tudnak, nem szeretnének bővebben beszélni.

A VBSK vasárnap közös gyertyagyújtást szervezett Vékony Csaba emlékére a várpalotai sportcsarnokban, rengetegen mentek el a megemlékezésre, nemcsak a városból, hanem a környező településekről is érkeztek egykori társak, ismerősök leróni a tiszteletüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!