Röplabda

2023.11.13. 12:52

Kikapott hazai pályán a Szent Benedek

A női röplabda Extraliga 5. fordulójában remekül rajtolt a füredi együttes, azonban a Kaposvár szetthátrányból felállva tudta elvinni a bajnoki pontokat.

Balogh Dávid

Nehéz időszakot él meg jelenleg a füredi együttes Fotó: Fülöp Ildikó

SZBRA-KNRC 1-3 (23, –19, –15, –8) 

Balatonfüred, 150 néző. V.: Halász, Ujházi. 

SZBRA: Szerényi 14, Wojcik 7, Nacsa-Pekárik 12, Berkó 2, Kobaidze 7, Pérez 11. Csere: Fáth, Gatard (liberók), Nagy, Krakoczki, Castero 1, Szakály. Edző: Kristian Michailov.

KNRC: Vilvert 10, Martin 2, Szedmák 15, Dias 19, Tóth-Bodovics 5, Santos 12. Csere: Rády, Parker (liberók), Lima 1, Godó 2, Radnai. Edző: Lacombe Vincent. 

Remekül kezdték az első szettet Szerényiék, és a kaposváriak kapaszkodtak ugyan, de a Balaton-partiak örülhettek a végén (25-23). A második játékrészben koncentráltabban játszottak a vendégek, és alaposan megizzasztották a füredieket (19-25). A harmadik szettben kezdett összeesni a hazaiak játéka, amit gond nélkül használtak ki a somogyiak (15-25). A negyedik játékrészt magabiztosan és fölényesen húzta be a vendég együttes (8-25). 

Kristian Michailov: Mi ismét nem tudtuk tartani a saját játékunk színvonalát. Zsinórban harmadik meccsünkön elég meggyőzően kezdtünk, majd összeomlottunk. Minden nap keményen dolgozunk a problémán, de nyilvánvaló, hogy több időre van szükségünk.

Lacombe Vincent: Jól kezdtük a mérkőzést, mégis a Füred fel tudta venni a fonalat, és az apróbb hibáink miatt már az előny a hazaiaknál volt, de innentől megmutatkozott, hogy milyen jól dolgoztunk a héten, és ellenfelünk fölé tudtunk nőni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!