Olimpikon volt a vendég

2023.11.14. 19:48

Megküzdöttek a bajnokkal Várpalotán

Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző látogatott el kedden a várpalo-tai Faller szakképzőbe a Küzdj meg a bajnokkal! program keretében. Az olimpikon rendhagyó testneve-lésórát tartott a kadétoknak.

Szabó Péter Dániel

Az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely egy-egy feladat erejéig csatlakozott a versengő csapatokhoz is

Fotó: Szabó Péter Dániel

A közel 10 évvel ezelőtt indult program célja az iskolás gyerekek rendszeres sportolásra rávezető, a sport-szeretetet elősegítő nevelése. Testnevelő tanáraik egy óra erejéig pedig nem mások, mint Magyarország olimpiai érmesei, olimpikonjai, világ – és Európa-bajnok sportolói. Az elmúlt évtizedben országszerte már több, mint 50 iskolába jutott el a kezdeményezés, Várpalotára ezúttal a tokiói ötkarikás játékokon ezüst-érmet szerző Siklósi Gergely őrmester látogatott el. 

A fiatalok nagy örömmel fogadták az olimpikont, aki a bemutatkozást követően mesélt nekik a Sportszá-zadról, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia szervezetébe tartozó, élsportolókból létrehozott alegység-ről is, mert saját bevallása szerint szeretett volna egy kis plusz motivációt adni a kadétoknak, hogy minél többen orientálódjanak a sport irányába.

Jól teljesítettek a fiatalok
Fotó: Szabó Péter Dániel

Mivel azonban elsősorban testnevelés órára érkezett a Faller szakképzőbe a kiváló párbajtőröző, ezért a rövid ismerkedést követően a mozgásra helyeződött a fő hangsúly. A kadétokat sorversenyek várták, ame-lyeket Bíró Péter testnevelő irányítása mellett fegyelmezetten teljesítettek is. A csapatokhoz egy-egy fel-adat erejéig Siklósi Gergely is csatlakozott, s nem tagadta, alaposan megizzasztotta őt a gumi gépkarabély-lyal történő szökdelés és bukfencezés vagy épp a célba dobás gyakorló gránáttal, vegyítve némi fekvőtá-masszal.   

Az olimpikon a tanóra végén elismerősen nyilatkozott a várpalotai diákok felkészültségéről, a rendhagyó testnevelés óra zárásaként pedig a Küzdj meg a bajnokkal! program sportolást és az egészségtudatos élet-módot népszerűsítő ajándékait adta át a kadétoknak, akikkel természetesen egy közös fotóra is jutott idő. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!