Kézilabdaderbi

2023.11.12. 14:13

Szakértőnk elmondta, miért volt jobb a Veszprém a Szegednél

Bánhidi Bence sérülése, pláne közvetlenül mérkőzés előtt, minden csapatot megzavart volna. Talán épp a Veszprém az, amelyiket nem, ha az első számú beállós, Fabregas kiesik, ott van még Pesmalbek és Nilsson. A Szegednek viszont nincs ilyen minőségű cseréje – kezdte a lapunk által megkérdezett szakértő.

Horváth Gábor

A Szeged nem feltartott kézzel várta a Veszprémet, de Dragan Pesmalbekék idegenben is magabiztosan érvényesítették a két csapat közötti különbséget

Fotó: MTI

A veszprémi kézilabdacsapat korábbi kiváló szélsőjét, Török Lajost kérdeztük meg a szombati Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged rangadót követően. Mint ismeretes, a bakonyiak 30-25 arányban nyertek a Bánhidi Bencét a bemelegítés alatt elveszítő Tisza-partiakkal szemben.

- A Veszprém jobb minőségű játékoskerettel rendelkezik, Ilics edző pedig rutinosan és nyugodtan cserélgetett. A szegedieknél Bánhidi kiesését követően Gabernek és Kalarashnak kellett megoldani a beállós feladatokat, előbbi támadásban nem az a szint, mint Bánhidi, Kalarash pedig lelkesen és keményen védekezik, de sokat hibázik. A kapusok teljesítménye hasonló volt a két csapatnál, Corrales és Mikler egyaránt jó teljesítmény nyújtott. Nagy volt a különbség viszont az elkövetett technikai hibákban, a hazaiak több mint tíz hibát vétettek. Egyébként nem volt magas színvonalú a meccs, a Veszprém is hibázott, igaz, jóval kevesebbet, mint riválisa – fogalmazott Török Lajos, a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia edzője, aki felsorolta a derbi sarokpontjait, azokat az okokat, amelyek az öt gólos bakonyi sikerhez vezettek.

- A Szeged nem tudott mit kezdeni a Remili-Pesmalbek páros kapcsolattal, emellett a Veszprém jól használta ki a hazaiak cseréit és visszarendeződési hiányosságait. Bár a vendégek végig uralták a mérkőzést, az öt gólos siker sokáig nem volt benne a rangadóban. A végén azonban a szegediek döntő pillanatokban hibáztak, főleg támadásban. Ilyen volt, amikor Martins ziccerben pörgetett, Frimmel feleslegesen vállalt el egy dobást szélről, Sostaric nem dobta be a hetest, Mackovsek kezéből kiesett a labda, vagy amikor Bombac belement Fabregasba. Ha ezen támadások felét értékesítik a Tisza-partiak, szorosabb lehetett volna a hajrá. A Telekom Veszprém ráadásul hatékonyan lőtt távoli zónából is, ez nem volt elmondható a Szegedről.

Török Lajos a hazai védekezéssel kapcsolatban elmondta, hogy Kárpáti Krisztiánék nyitott formációval kezdtek (nem tudni, hogy ez Bánhidi Bence kiválása miatt volt-e), de aztán visszaálltak a hatos falra, és szinte végig úgy is játszottak, a folytatásban csak egyszer nyitották meg újra a védekezést.

A szakember kiemelte Momir Ilics utolsó időkérését és 7 a 6 elleni játékát, amely „huncut” volt és be is jött, ugyanis a legvégén növelni tudták a különbséget a vendégek, akik teljesen megérdemelten nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!