Folytatódik a Bajnokok Ligája

2023.11.22. 11:58

Telekom Veszprém: szeretnék megtartani a jó flow-t

Az egész mezőny legjobb formában lévő csapataként a hetedik sikerére készül a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Ligetvári Patrikék folytatnák győzelmi sorozatukat

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A bakonyiak a sorozat nyolcadik fordulójában csütörtökön 18.45-ös kezdettel fogadják a szlovén RK Celje PL csapatát.

A felek a múlt héten Szlovéniában találkoztak, ahol 40-33-as vendégsiker született. Arról a meccsről összességében elmondható, hogy a Veszprém végig a kezében tartotta és könnyedén nyerte meg. Még úgy is, hogy a védekezésben olykor nem volt teljes koncentráció. A fiatal celjeieknek akadtak villanásaik, azonban nem tudták megszorongatni a Telekomot.

Momir Ilics, a bakonyiak szakvezetője a találkozót követően elmondta, az első félidő egy bizonyos periódusán kívül mindennel elégedett. A Celjét veszélyes csapatnak tartja, amely rendre megszorongatja a nála esélyesebbeket, nehéz küzdelemre számít ellene a Veszprém Arénában is.

- Hazai pályán mindenkit le akarunk győzni, a múlt heti mérkőzésünk után főleg és persze a szurkolóink támogatásával, akik segítenek nekünk - csakúgy, mint Celjében -, nyerni akarunk! És nem csak ezt, minden egyes meccset a szezonban, de a hazaiakat mindenképp. Szeretnénk megtartani azt a jó flow-t, amiben vagyunk most, hiszen fontos, hogy magabiztosságot és jó élményeket vigyünk tovább magunkkal a következő mérkőzésekre – nyilatkozott a veszprémi klub honlapján. 

Ignacio Biosca, a spanyol kapus a riválissal kapcsolatban elmondta: - Azt gondolom, dinamikus és lelkes játékosaik vannak, akik éhesek a sikerre. Bizonyítani akarják a tehetségüket, hogy jó kézilabdázók, egyszerűen a legjobbjukat akarják nyújtani. Az utóbbi években sok tehetség került ki a soraikból, akik aztán meghatározó csapatokban játszanak már. Szóval nem lesz ez sem könnyű, teher nélkül játszhatnak majd, ami veszélyesé teszi őket. Nekünk magunkra kell fókuszálnunk, és az elejétől kezdve meg kell mutatnunk, hogy uraljuk, domináljuk a mérkőzést.

A Telekom Veszprém az egész BL-mezőny legjobb formában lévő alakulata, a B csoport második helyén álló bakonyiak négy meccset nyertek zsinórban. Ebből a legnagyobb siker az, hogy idegenben verték meg a Barcelonát, amely jobb gólkülönbségével áll az élen.

A B csoport e heti programja, csütörtök, 18.45: Veszprém-Celje, GOG-Magdeburg, 20.45: Barcelona-Orlen Wisla Plock, FC Porto-Montpellier.

Az állás: 1. Barca 12 pont, 2. Veszprém 12, 3. Magdeburg 10, 4. GOG 8, 5. Montpellier 6, 6. Porto 6, 7. Plock 2, 8. Celje 0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!