Margucék csatáját Mai nyerte

2023.11.15. 20:37

Veszprémi ujjgyakorlat és negyven gól Celjében

Nagyon nem kellett megerőltetnie magát a fiatal Celje ellen a Telekom Veszprémnek szerdán a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

Horváth Gábor

Jár a taps! Könnyedén gyűjtötte be a pontokat a Telekom Veszprém

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Celje-Telekom Veszprém 33-40 (17-22)

Celje, 3722 néző. V.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak). RK Celje PL: Zaponsek, Gabersek (kapusok), Peric 1, M. MARGUC 5, Mazej 2, Krecic, COKAN 7 (5), Cirovic 1, Antonijevic 3, Maric 2, Ivankovic, JANC 5, Gregoric 1, MILICEVIC 4, Kacicnik 1, Zabic 1. Edző: Alem Toskic.

Telekom Veszprém: CORRALES, Biosca, Nagy B. (kapusok), Jahja, DESCAT 8 (4), SANDELL 4, Nilsson 2, Elísson 3, LIGETVÁRI 2, G. Marguc 3, REMILI 4, Mahé 2, Pesmalbek 2, Casado 2, FABREGAS 5, Koszorotov 3. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4.

A BL-ben idén nulla pontos szlovének otthonában szerepelt a Veszprém, amely remek formában várta a találkozót, kilenc siker állt mögötte sorozatban, köztük egy Barcelona és egy Szeged elleni is.

Majdnem három percet kellett várni az első gólra, de aztán jó tempóban folytatódott a meccs, a veszprémieket persze nem zavarta a rohanás, sőt. A vendégek gyorsan megléptek három góllal, 2-5. Sok volt a kihagyott helyzet, Zaponsek jól védett, és még így is nőtt a különbség, 15. perc: 5-10. Számos könnyű találatot szerzett a Telekom, a kicsit öngyilkos taktikát folytató, legalábbis sok támadásbeli hibával játszó Celje ellen.

Nyílt az olló, a bakonyiak taktikusan használták ki a házigazda játékának hiányosságait, a celjeiek továbbra is nagy lendülettel, viszont kevés sikerrel rohamozták Corrales kapuját, 11-18.

Akadtak jó pillanatai a szlovén alakulatnak, villant például Gasper Marguc öccse, Mai is, összességében azonban biztosan uralta a meccset a Veszprém. Ligetvári góllal és gólpasszal is jelentkezett, hátul viszont kicsit fellazult a hajrára a vendégcsapat, 17-22.

A szünet után négy találatra csökkent a hazaiak hátránya, ezt percekig tudta tartani a Celje, de eztán ismét a Veszprém akarata érvényesült. Descat üres kapus gólja után a 41. percben 22-30 állt az eredményjelzőn.

Remili osztogatta a gólpasszokat, a másik oldalon a fiatal szlovének küzdöttek a nyitott védekezéssel. A 49. percben Koszorotov növelte a különbséget két számjegyűre, 25-35.

Gyakorolhatott a Veszprém, illetve játékpercet kaptak azok, akik kevesebbet szoktak. Gyakorolhattak a szlovénok is, dicséreti illeti a celjei fiatalokat, akik bátran rohamoztak, és eljutottak 33 találatig. A Telekom 40-et lőtt, és mondhatni könnyedén érvényesítette a papírformát.

A B csoport következő fordulójában újra találkozik a két csapat, a Veszprém jövő csütörtökön fogadja a szlovéneket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!