Extraliga

2023.12.27. 16:40

Hazai pályán zárják az évet a füredi röplabdázók

A Szent Benedek Röplabda Akadémia saját nézőközönsége előtt fogadja december 29-én 17 órától a Nyíregyházát az Extraliga 10. fordulójában.

Balogh Dávid

Fontos mérkőzésen zárják az évet

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A Szent Benedek RA a nyolccsapatos bajnokság hetedik helyéről vághat neki az összecsapásnak. Kilenc forduló elteltével kétszer tudtak csak nyerni Kristian Michailov tanítványai, ami nem mondható jó aránynak, főleg annak fényében, hogy az elmúlt két idényben bronzérmesek lettek a fürediek.

A nyírségi ellenfél idén négy mérkőzésen tudott győzni, valamint ötször kapott ki az élvonalban, így áll a tabella 5. helyén 14 egységgel.

Mind a két együttes pályára lépett december 23-án. A fürediek Székesfehérváron kaptak ki 3-1-re, a nyíregyháziak pedig könnyedén nyertek a sereghajtó DVTK otthonában (3-0).

Szerényi Grétáék tehát fontos mérkőzés elé néznek hazai pályán, és egy esetleges győzelemmel akár az Újpestet is megelőzhetik a pontvadászatban. Január első hetében a Balaton-parti együttes az éllovas és veretlen Vasassal csap össze.

A Szent Benedek RA-Nyíregyháza röplabdamérkőzés pénteken 17 órakor kezdődik a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!