Őszi értékelés

2023.12.13. 14:00

Ki lesz a börtönbe vonuló edző utódja Füreden?

A labdarúgó NB III. északnyugati csoportjának nyolcadik helyén telel a Balatonfüredi FC, amelynek a mérlege abszolút kiegyensúlyozott képet mutat. A csapatnak voltak olyan felvillanásai, amelyek azt jelezték, még az élmezőny sem elérhetetlen, edzőjét viszont elveszítette a társaság.

Horváth Gábor

A házi góllövőlistát a nyáron érkezett Major Szabolcs vezeti nyolc találattal a füredieknél

Fotó: Fülöp Ildikó

A Balatonfüredi FC a 2023/2024-es bajnokság őszi részében lejátszott 17 mérkőzésen hatszor nyert és hatszor kapott ki, öt döntetlent játszott, a gólaránya is majdnem „egálra” jött ki, 27 lőtt és 28 kapott találatnál áll jelenleg az együttes.

A tabella közepén álló balatonfürediek hazai pályán egészen október végéig veretlenek voltak, ez hat mérkőzést jelentett, négy sikerrel és két döntetlennel.

A BFC minden mérkőzést figyelembe véve produkált egy hatmeccses veretlenségi sorozatot is idény közben, amelyet a már említett október végi bajnoki zárt le, 29-én a Budaörs vitte el a pontokat a Balaton-parti városból.

A fürediek teljesítményéről elmondható, hogy sokszor játszottak tetszetős futballt, helytálltak az élcsapatok ellen is, igaz, a dobogósokkal szemben nem sikerült pontot szerezniük. A Tatabánya, a Veszprém és a III. Ker. TVE megverte a BFC-t, viszont a negyedik helyen álló Bicskét otthon sikerült „elkapni”, az idei zárókörben 3-1-re győztek a tópartiak saját stadionjukban.

Amiben javulniuk kell a füredieknek a folytatásban, az az idegenbeni eredményesség, vendégként csupán egyszer tudtak nyerni (a ZTE II. otthonában), emellett három döntetlenjük van.

Az ősz bizonyos részében úgy tűnt, hogy a BFC akár az élmezőny felé is el tud mozdulni, de ehhez egyelőre túlságosan hullámzó a csapat teljesítménye. Nem könnyíti meg a társaság dolgát, hogy időközben elveszítette edzőjét, B. Istvánt, akit egy november 21-én megszületett jogerős ítélet letöltendő fegyházbüntetéssel sújtott egy közel másfél évtizedig húzódó labdarúgó-fogadási csalási üggyel kapcsolatban. A szakembert emellett tíz évre minden labdarúgással kapcsolat tevékenységtől eltiltották. B. István 2020 szeptemberében kezdte meg a munkát Füreden, a folyamatban lévő ügy miatt a klubnál nyilván számítottak az ő esetleges kiesésével, ennek ellenére még nem tudni, ki váltja a korábbi NB I-es futballistát.

Az ítélethozatalt követően Csikós Sándor ült a kispadon megbízott edzőként, a téli felkészülést viszont valószínűleg már egy új tréner vezeti majd. A bajnoki küzdelemsorozat március elején folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!