Emléktorna

2024.01.25. 11:45

A Ferencváros focistái ünnepelhettek Tapolcán

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Tapolcán a Novák Dezső utánpótlás-emléktornát. Az U13-as labdarúgó-megmérettetésen hat csapat vett részt, közülük ketten képviselték vármegyénket.

Horváth Gábor

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az utánpótlás-emléktornát Tapolcán

Fotó: a szervezők/Czilli Károly

A két Veszprém vármegyei csapat összecsapásával kezdődött a VII. Novák Dezső Utánpótlás Emléktorna a Csermák József Rendezvényközpontban: a Veszprémi FC USE 3-1 arányban legyőzte a házigazda Tapolca IAC VSE együttesét.

A tapolcaiak a folytatásban alulmaradtak az Illés Akadémia-Haladás, a Credobus Tehetségközpont (Mosonmagyaróvár), és a Ferencváros alakulatával szemben is, a dunaújvárosiakat viszont két vállra fektették. Kétszer, mert a TIAC a helyosztón is jobbnak bizonyult az újvárosiaknál, s ezzel megszerezte az ötödik helyet.

A veszprémiek két sikerrel kezdtek, a Tapolca után a Dunaújvárost is megverték, ezután viszont kikaptak a szombathelyiektől és a Ferencvárostól. A végén döntetlent játszottak a mosonmagyaróváriakkal. A VFC USE így a harmadik helyért léphetett pályára, ellenfele az Illés Akadémia volt, a vasiak 6-0 arányban nyertek, így a bakonyiak negyedikek lettek.

Fotó: a szervezők/Czilli Károly

A finálét a Ferencváros és a Credobus Tehetségközpont játszotta, a fővárosi zöld-fehérek 4-1-re nyertek, így ők ünnepelhettek tornasikert.

A hagyományoknak megfelelően az eseményen felnőtt gálameccset is rendeztek, a jó hangulatú találkozón a Novák All-Star Team és a Tapolcai Öregfiúk FC lépett pályára. A mezőnyben többek között ott volt Ebedli Zoltán, Nyilas Elek, Pogány László és Halmosi Péter is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!