Balaton-kupa

2024.01.26. 09:37

A veszprémi kézilabdázók büntetőkkel nyertek, a Barca nem tudott kiállni

Az összes helyosztó hatalmas küzdelemben, büntetőkkel dőlt el a Balaton-kupa nemzetközi utánpótlás kézilabdatornán, amelyen a házigazda veszprémiek megvédték címüket.

Horváth Gábor

A veszprémi fiatalok megvédték címüket Fotó: Fülöp Ildikó

A Veszprém Handball Academy csapata nyerte meg a 32. STIGA-Balaton Cup elnevezésű utánpótlás kézilabdatornát, amelyen nyolc csapat szerepelt. A három napos megmérettetésen a a spanyol FC Barcelona, az izlandi Valur Reykjavík, a norvég Haslum HK, a NEKA, a dán GOG, a horvát RK PPD Zagreb és a német Füchse Berlin lépett pályára a hazaiak mellett. A mérkőzéseknek a Veszprém Aréna adott otthont.

Az Ivo Díaz vezette bakonyiak a döntőben a GOG csapatával találkoztak, a felek rendkívül kiegyenlített csatát vívtak, a mérkőzés büntető-párbajban dőlt el, a Veszprém 27-26-ra győzött. A meccs emberének Tari Zsolt kapust választották.

A győztes együttes névsora: A csapat tagjai: Tari Zsolt, Szabó Dávid, Iváncsik Máté, Szilléry Dániel, Vers Hunor, Frenkl Attila, Árkos Ádám, Bóna Botond, Czinczás Barna, Szentner András, Bai Richárd, Vudi Áron, Tóth Barnabás, Viczina Máté, Schmidt Ádám, Petrik Nimród, Harnóczi Attila, Harmat Zalán, Juhász -Tóth Zalán. Vezetőedző: Ivo Díaz.

A házigazda bakonyiak korábban hibátlan mérleggel zárták a csoportkört (a Reykjavík, a Barca és a Haslum gárdáit maguk mögé utasítva), az elődöntőben pedig a Füchse Berlin ellel diadalmaskodtak.

A kupán a Valur Reykjavík szerezte meg a bronzérmet, az izlandiak a veszprémiekhez hasonlóan büntető-párbajban kerekedtek felül ellenfelükön, a német Füchse Berlinen.

A hetedik hely a PPD Zagreb csapatáé lett, szintén hétmétereseket követően, a horvátok a Haslum gárdájánál bizonyultak jobbnak.

Az ötödik pozícióért a NEKA és a Barcelona küzdött volna meg, de a katalánok megbetegedések miatt nem tudták vállalni a találkozót. A NEKA ehelyett játszott egy mérkőzést a Haslummal és nyert 38-26-ra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!