Diákolimpia

2024.01.29. 10:43

Bajnok lett a Szent Benedek Gimnázium

Remekül vette az akadályokat a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium röplabdacsapata a Diákolimpia országos döntőjében, és végül a legszebben csillogó aranyérmek kerültek a füredi játékosok nyakába. A megmérettetésen nyolc csapat képviseltette magát.

Balogh Dávid
Kétség sem férhetett a bajnoki címhez
Forrás: SZBRA

Pénteken elsőként a kecskeméti Katona József Gimnáziummal csaptak össze a Balaton-partiak, ahol 3:1 arányú győzelmet arattak. A csoportban megmérkőztek még a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziummal, és a TF Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnáziummal. Mind a kettő csapat ellen 3:0-ra nyertek a Szent Benedek játékosai. 

Az elődöntőben szintén a TF Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium alakulata ellen játszottak a fürediek, és ismételten 3:0-s siker született. Az aranyéremért a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziummal csaptak össze a fiatalok, ahol szintén könnyed 3:0-ra nyerték meg a találkozót. 

A bajnokcsapat tagjai: Krakoczki Csenge, Erdélyi Petra, Szakály Stefánia, Mayerhoffer Hédi, Magyarossy Anna, Honfi Katalin, Lovász Kinga, Kiss Blanka, Kapronczai Blanka, Kobaidze Magda, Szőke Hanna, Schneider Vanessa, Nagy Emese, Kövesdi Réka.
Megbízott edzők: Szőke Zoltán és Majer Zsolt. 

Szőke Zoltán és Majer Zsolt megbízott edzők: – Büszkék vagyunk, hogy diákolimpiai bajnokok lettünk! Lehengerlő teljesítményt nyújtottunk a hétvégén! Néhol kicsit hullámzó volt a játékunk, de a hullámvölgyeken az egyéni jó teljesítmények mindig átlendítettek minket! Végig jó hangulatban, egy csapatként küzdöttünk! - nyilatkozták a csapat honlapján. 

Végeredmény:

1. Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, 2. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, 3. Kecskeméti Katona József Gimnázium, 4. TF Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium, 5. Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, 6. Lehel Vezér Gimnázium, 7. Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, 8. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!