Kézilabda

2024.01.13. 09:19

Búcsú a kupaküzdelmektől, nem jutott tovább a Fejér-B.Á.L. Veszprém

Nem jutott a Magyar Kupa nyolc legjobb kézilabdacsapata közé a Fejér-B.Á.L. Veszprém, Hári Leventéék sorsa már az első félidőben megpecsételődött.

Király Ferenc

PLER-Budapest–Fejér-B.Á.L. Veszprém 36-31 (24-14).

Budapest, 400 néző. Vezette: Sándor, Szabó.

Veszprém: Balogh, Mojsilov, Gödör (kapusok), Tarabochia 5, Hári 5 (2), Grünfelder, Szuharev és Vetési 4-4, Nourelden, Hornyák és Szrnka 2-2, Preszter, Kristóf és Bugyáki 1-1. Edző: Danyi Gábor.

Az ellenfél legjobb lövői: Simotics 8, Bak 7, Sunajko és Alan 5-5, Zobec 4.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A sorozat negyedik körében egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa, a vendégeknek kedvezett, hogy döntetlen esetén ők váltottak volna jegyet a negyeddöntőbe. A fővárosiak ősszel tizenegy góllal nyertek a Március 15. utcai teremben, de az említett bajnokin jeleskedett német Dissinger azóta Tatabányára igazolt, míg a montenegrói Andelic hazája színeit képviseli a zajló kontinensvetélkedőn. A bakonyiak egy rövid ideig jól tartották magukat (4-4), aztán a jobb formát mutató másik oldal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt (10-5) és kihasználta a mieink technikai hibáit (14-8). Negyedóra után 20-12-t regisztrált az eredményjelző-tábla, a 27. percben pedig tíz gól lett a feleket elválasztó különbség (23-13). A fordulás után összeszedték magukat a nagy hátrányba került veszprémiek (25-18), de így is állandósult a gárdák közötti 6-8 gólos differencia (28-22). Grünfelderéknek a hajrában sikerült közelebb jönni a PLER-hez (33-29), más kérdés, hogy a továbbjutás kérdése egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Danyi Gábor: Az első félidőben a nívónk alatt teljesítettünk, a felállt fallal szemben és a visszarendeződéssel is akadtak problémáink. Később sikerült valamit megmutatnunk a valós képességeinkből, ám a riválisunk megérdemelt győzelmét nem tudtuk megakadályozni. A bajnoki folytatásra szeretnénk formába lendülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!