Felkészülés

2024.01.11. 10:44

Egy góllal volt az Arad az Ajkánál

A labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka Makón játszotta le a téli szezon első felkészülési mérkőzését. Az ellenfél a romániai élvonalban szereplő UTA Arad volt.

Balogh Dávid

Egy gól döntött az aradi csapat javára

Forrás: FC Ajka

FC Ajka: Szabados - Szűcs, Kenderes, Jagodics, Présinger - Tajthy, Fiáth, Sejben, Zsolnai, Horváth P., Borsos. Cserék: Király, Tóth, Tar, Csemer, Csizmadia, Babos, Pantovic, Görgényi. Edző: Schindler Szabolcs.

FC UTA Arad: Iacob - Căpușă, Stolnik, Benga, Trif - Marku, David - Pop, Fábry, Ofosu – Cooper. Cserék: Lungu, Iurasciuc, Conte, Stroungis, Rodrigues, Freitas, Stahl, Micovschi, Dumitrașcu – Stanciu. Edző: Mircea Rednic. 

A találkozó első részében a bakonyi csapatnál volt gyakrabban a játékszer, azonban komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani. A mérkőzés 26. percében a vendégek megszerezték a vezetést. Egy pontos kiugratás után az aradiak olasz csatára, Godberg Cooper lőtte ki a bal alsó sarkot, 0-1. A folytatásban mindkét együttes tesztelgette egymást, de újabb gól nem esett.

A második játékrészben az ajkaiak hét helyen változtattak, a vendégek pedig sort cseréltek.  A zöld-fehér védelem többször is szépen állta a sarat, de ez szintén elmondható a román alakulatról is. Támadólag lépett fel Schindler együttese, hol Borsos, hol pedig Pantovic vette célba a vendég kaput, sikertelenül. A második félidőben nem született találat, így az FC Ajka a román élvonalban 12. helyen álló Aradtól egy góllal kapott ki az első felkészülési mérkőzésén. 

Az ajkai csapat legközelebb szombaton lép pályára a szintén NB II-es Kazincbarcika ellen Budafokon.

A bakonyi együttes további felkészülési programja: 

Január 13. (szombat) 15.00 Kolorcity Kazincbarcika–FC Ajka helyszín: Budafok

Január 20. (szombat) Budapest Honvéd–FC Ajka helyszín: Budapest

Január 28. (vasárnap) FC Ajka–Veszprém helyszín: Ajka. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!