Finishez közeledve

2024.01.04. 11:22

Ismét az év sportolója lehet a pápai szervátültetett atléta

Január 8-án a budapesti Operaházban rendezik meg a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. A Magyar Sportújságírók Szövetsége sajtótájékoztatón jelentette be a kategóriák újságírói szavazás alapján szűkített hármas listáit. Az év fogyatékos férfisportolója kategóriában a pápai szervátültetett atléta, Gelencsér Róbert is esélyes a győzelemre.

Haraszti Gábor

Gelencsér Róbert idén triplázhat

Forrás: trapilap.hu

Idén is öt kategóriában – az év férfi sportolója, az év női sportolója, az év edzője, az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az év csapata (hagyományos csapatsportágak) voksolhattak a sportújságírók.

A fogyatékos sportolóknál ezúttal is három kategóriában (az év fogyatékos férfi sportolója, az év fogyatékos női sportolója, az év fogyatékos csapata) hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntöttek. Az év fogyatékos férfisportolója tízes listáján két pápai atléta, Gelencsér Róbert és Pente Kevin is szerepelt, a szűkített hármas listán végül Kiss Péter Pál kajak-kenus parasportoló és Matskássy Pál tornász, speciális olimpikon mellett Gelencsér Róbert szervátültetett sportoló kapott helyet, aki a 2023 májusában Ausztráliában megrendezett Szervátültetettek Világjátékán távolugrásban, 100 és 200 méteres síkfutásban aranyérmet nyert.

Gelencsér Róbert 2007-ben esett át vesetranszplantáción. Gyermekkora óta sportolt, így számára nem volt kérdés, hogy a sikeres szervátültetés után is a sport az igazi útja. Többszörös Európa- és világbajnok, valamint ezen a gálán 2015-ben és 2019-ben is megkapta Az Év Fogyatékos Férfi Sportolója díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!