Terepfutás

2024.01.16. 11:30

Kegyetlen, egyben nagyon szép a tihanyi megmérettetés

A 15 kilométert teljesítőknek több mint 400 méteres szintkülönbséget kell legyűrniük cserébe páratlan környezetben sportolhatnak, nem csoda, hogy minden évben betelik a létszám a népszerű téli terepfutóversenyen.

Horváth Gábor

A csodálatos környezet és a profi rendezés kárpótolta a résztvevőket a fáradtságért Fotó: Nagy Lajos

Idén januárban is megrendezték a Tihany Trail terepfutó és nordic walking megmérettetést, amely három távon négy versenyt tartogatott a téli szabadtéri mozgást kedvelők számára.

A 15 kilométeres viadal (amelyen több mint 400 métert kellett felfelé „mászni”) és a 10 kilométeres csúcstámadás mellett ebben az évben öt kilométeres futam is várta az érdeklődőket, illetve ott volt a nordic walkingosok 10 kilométeres versenye.

Ahogyan azt a résztvevők már megszokhatták, a csodálatos környezet és a profi rendezés kárpótolta őket a fáradtságért. A téli Tihany szépségeit a hosszabb túrák mellett ilyen megmérettetéseken lehet leginkább megtapasztalni, az útvonal érintette a félsziget természeti látványosságainak jelentős részét.

Eredmények, az abszolút dobogósok, 15 kilométer, férfiak: 1. Vásárhelyi Máté, 2. Németh Gergő, 3. Honti György. Nők: 1. Posztós Kitti, 2. Brassay Réka, 3. Kiss Melinda.

10 kilométer, férfiak: 1. Balhási Ákos, 2. Világhy András, 3. Szabó Bence. Nők: 1. Lövei Vanda, 2. Bognár Nikoletta, 3. Iváncsics Nóra. 5 km, férfiak: 1. Baán Máté, 2. Molnár Krisztián, 3. Kováts György. Nők: 1. Dobó Otília, 2. Szeglet Éva, 3. Martinka Diána.

Nordic walking (10 km), férfiak: 1. Kőműves Tamás, 2. Árkossy Bálint, 3. dr. Nagy Károly. Nők: 1. Török Ágnes, 2. Zömbik Kata, 3. dr. Pásti Laura. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!