Elismerés

2024.01.30. 14:00

Kiemelkedő sportolókat díjazott a pápai önkormányzat

Pápa Város Önkormányzata az idei évben is díjazta azokat a sportolókat és felkészítőiket, akik a 2023. évben lezárult világ-, európai és országos bajnokságokon, diákolimpiák országos döntőin, nemzetközi megmérettetéseken 1-6. helyezést értek el. A Pápai Sport Centrumban összesen 237-en vehettek át jutalmat.

Haraszti Gábor

180 sportolót és 57 felkészítőt díjazott az önkormányzat Fotó: Haraszti Gábor

Az ünnepségen részt vett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, valamint a városi képviselő-testület tagjai. A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola lány tornászcsapatának bemutatóját követően elsőként Kovács Zoltán köszöntötte a megjelenteket, a térség országgyűlési képviselője azokra az időkre emlékeztetett, amikor még közel sem voltak olyan feltételek a sportoláshoz, mint manapság: többek között nem volt sportcsarnok, iskolai tornaterem, megújult focipálya, sem sportcentrum vagy épp uszoda. Most viszont már a pápai egyesületek tagjai összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között sportolhatnak, mint elődeik – hangsúlyozta a képviselő.

Áldozó Tamás köszöntőjében a megvalósult és az előttünk álló infrastrukturális fejlesztésekről beszélt, majd bejelentette, hogy a 2024-es városi költségvetésből az egyesületeket ugyanolyan mértékben fogják támogatni, mint a tavalyi esztendőben.

– Korábban nem volt még példa arra, hogy az egyesületek a teljes igényelt összeget megkapják, 2023-ban így történt, és az a tervünk, hogy ez idén is így lesz. Ehhez persze az is kell, hogy jól végiggondolt, szakmailag megalapozott és kellő önmérsékletet tanúsító pályázatokat kapjunk majd meg. Szeretnék gratulálni a sportolóknak az elért eredményekhez, hiszen ezek az ő érdemeik, ők küzdöttek, szenvedtek meg értük, ők mentek el edzésre, akkor is, amikor nem volt hozzá kedvük.

A polgármester ezután az edzőknek, felkészítőknek is köszönetet mondott munkájukért, és kiemelte a családi háttér fontosságát. A városvezető beszédét egy különdíj átadásával zárta, az elismerést Tóth István és Tóth-Schindler Renáta kapta. A páros nemrég feljutott Afrika legmagasabb pontjára, az 5895 méter magas Kilimandzsáróra, és ott kitűzték a Pápa feliratú piros-fehér-zöld zászlót. 

A beszédeket követően Kovács Zoltán és Áldozó Tamás átadta az okleveleket és ajándékokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!