Csapatarany, egyéni címek

2024.01.28. 20:17

Nagy tettet hajtottak végre a Telekom Veszprém kézilabdázói Afrikában és Kölnben

A bakonyiak két egyiptomi légiósa, Jahja Omar és Jehia el-Dera győzelmet ünnepelhetett nemzeti csapatával az Afrika-bajnokságon. Négy francia csapattársuk pedig Kölnben aratott Európa-bajnoki diadalt a gall válogatottal.

Jahja Omar lett az Afrika-bajnokság legértékesebb játékosa

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Egyiptom a fináléban Algériánál bizonyult jobbnak. A veszprémi kézilabdázók egyéni elismeréseket is begyűjtöttek: Jahja Omar lett a torna legértékesebb játékosa, el-Derát pedig a legjobb balátlövőnek választották.
Friss hír, hogy a németországi Európa-bajnokságon, a döntőben Franciaország legyőzte Dániát. A galloknál négy veszprémi játékos szerepelt, Kentin Mahé, Nedim Remili, Ludovic Fabregas és Hugo Descat Eb-siker után tér majd vissza a királynék városába. Remili lett a kontinenstorna legértékesebb játékosa.

A francia játékosok ünnepelnek, miután megnyerték a férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjében játszott Franciaország-Dánia mérkőzést Kölnben
Fotó: MTI


Eredmények, Afrika-kupa, döntő: Algéria–Egyiptom 21-29.
Európa-bajnokság, döntő: Franciaország-Dánia 33-31 (14-14, 27-27, 29-29), hosszabbítás után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!