Röplabda NB I

2024.01.27. 20:53

Nyert a Szeged Veszprémben (képgaléria)

A női röplabda NB I-ben szereplő VESC nagy meglepetésre hazai pályán alulmaradt a Szegeddel szemben.

Balogh Dávid

Az év első hazai meccsén pont nélkül maradt a VESC

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Vehir - Vidux-Szegedi RSE 1:3 (17, -21, -23, -20)

Veszprém, 100 néző. V.: Selega, Nagy.

VESC: Deli 1, Araújo 17, Sevinger 4, Sólyomvári 14, Richards 17, Bozsó 2. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Szalczinger, Rácz, Kovács 1, Molnár-Pintér, Piltman 1. Edző: Tumpech Ádám. 

Szeged: Bálint 7, Munsterman 20, Horváth 1, Kádár 4, Kovács-Fiskus 13, Lefforge 20. Csere: Nagy-Hegyesi, Kujundzic (liberók), Fürdők, Hűse 1. Edző: Milodanovic Andrea.

Favorithoz méltóan kezdett a VESC, és az első szettben nem nagyon adott esélyt az ellenfelének (25-17). A második játékrészre összekapták magukat a vendégek, és egyenrangú csatát láthatott a publikum. Sok hazai hiba ütötte fel a fejét, amit nem hagyott büntetlenül a Szeged, és végül kiegyenlítették a párharcot (21-25). A harmadik szett is szoros csatát hozott, de végül a Tisza-partiak örülhettek a végén (23-25). A negyedik játékrészben is magas hőfokon égtek a csapatok, de nagy meglepetésre a szegediek lezárták az összecsapást (20-25).

Tumpech Ádám: – A mai mérkőzésen túlontúl elhittük, hogy kezünkben van a három pont. Hatékonyságban a legtöbb szettben nem voltunk rosszabbak az ellenfelünknél, de folyamatosan tördeltük a játékunkat a buta hibákkal és a taktikai fegyelmezetlenséggel. Mindehhez a mérkőzés hajrájában lélektelen játék is társult. Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!