Micsoda férfi!

2024.01.13. 11:30

Pribék István, a Balatoni Jegesmedve mínusz 16 fokban, rövidnadrágban mászott hegyet

Megmászta Pribék István Lengyelországban az 1603 méter magas Snezka hegyet mínusz 16 fokban, egy szál rövidnadrágban – adta hírül közösségi oldalán. István a Balatoni Jegesmedvék trénere, alapítója és vezetője, jelenleg a Wim Hof nevét viselő, egyhetes táborban tartózkodik külföldön. 

Kovács Erika

Megmászta Pribék István Lengyelországban az 1603 méter magas Snezka hegyet Forrás: Facebook

– Megcsináltam! Életem egyik legnagyobb kihívása volt. Brutális mentális és fizikális kihívást jelentett, de szuper volt az egész hetes felkészülés! 2 óra 23 perc 1603 méteres csúcsra félmeztelenül, rövidnadrágban, 900 méteres szintkülönbséggel, 6,5 kilométeren, mínusz 16 fokban –  mondta a Balatoni Jegesmedvék vezetője, trénere. A kitűnő közösség egész télen fürdőzik a Balatonban, Balatonalmádiban, a Budatava, illetve a csopaki strandon. 

Wim Hof, más néven The Iceman (Jégember) egy holland motivációs szónok és extrém sportoló, aki ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, az Everestet rövidnadrágban mászta meg. Önálló módszert is létrehozott, melynek célja az egészség javítása, az életminőség növelése. A Wim Hof-módszer három fő részből áll: légzéstechnika, hidegterápia és elköteleződés. A légzéstechnika tudatos és intenzív légzési mintára épül, amelynek célja az oxigén felvételének javítása és a test mélyebb relaxációja. A tudatos légzés felszabadítja a testben rejlő rejtett lehetőségeket. 

A hidegterápia a hideg vízbe merülést, jéggel való érintkezést vagy hideg zuhanyzást jelenti, amely erősíti az immunrendszert, és segít a testnek alkalmazkodni a hideghez. Az elkötelezettség pedig szükséges ahhoz, hogy kitartsunk a gyakorlat mellett, ugyanis ez rendszerességet igényel tőlünk, rutinná kell tennünk, hogy élvezhessük jótékony hatásait. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!