Vajon hol folytatja?

2024.01.09. 11:51

Veszprémi játékos az ország csapatában

A magyar labdarúgó-válogatott kapta Az Év (Hagyományos) Csapata elismerést a 66. M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán. Az elismerés természetesen az együttes alapemberét, a veszprémi Lang Ádámot is illeti.

Horváth Gábor

Lang Ádám tíz éve válogatott

Forrás: archív

A magyar labdarúgó-válogatott remek esztendőt zárt, tíz mérkőzést vívott meg vereség nélkül – Észtország, Montenegró, Bulgária, Litvánia, Szerbia és Csehország sem tudta legyőzni –, és sorozatban harmadszor lesz ott az Európa-bajnokságon. A hétfő esti gálán Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel, Gulácsi Péter, Szappanos Péter, Horváth Krisztofer, Nagy Zsolt, Csoboth Kevin és Balogh Botond képviselte a csapatot.

Az együttesnek ebben az időszakban (sőt most már évek óta) alapembere Lang Ádám, aki Veszprémből indult, és a város utánpótlása mellett játszott az NB II-es felnőtt csapatban is. Később Győrbe igazolt, majd játszott Székesfehérváron, Franciaországban és Romániában, 2019 óta a ciprusi Omónia futballistája. Tíz éve szerepel a magyar válogatottban, a nemzeti mezt több mint 60-szor húzhatta magára.

Friss hír vele kapcsolatban, hogy klubot váltana, mert jelenlegi együttesében nem kap elég játékpercet, ami pedig kiemelten fontos a közelgő Európa-bajnokság miatt. A 30 esztendős védőnek akadnak kérői, hamarosan kiderül, siker-e átigazolnia, esetleg magasabban jegyzett bajnokságba szerződnie. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!