Az utolsó másodpercben kaptunk gólt

2024.01.07. 13:27

Vesztes főpróba a csehek ellen

Egy góllal alulmaradt a magyar kézilabda-válogatott a Csehország ellen felkészülési mérkőzésen, amelyen vármegyénk játékosai közül Ligetvári Patrik és Bóka Bendegúz lépett pályára, az ellenfélnél pedig egy régi balatonfüredi ismerős is szerepet kapott.

Horváth Gábor

Ancsin Gábor (a labdával) négyszer volt eredményes a csehek ellen

Forrás: mti

Fotó: Bodnár Boglárka

A magyar válogatott Tatabányán fogadta Csehország legjobbjait, mindkét együttes a közelgő, németországi Európa-bajnokságra készül.

Utolsó hivatalos edzőmérkőzését játszotta együttesünk a január 10-én rajtoló kontinenstorna előtt. (A felek hétvégén zárt kapuk mögött is megmérkőztek egymással.)

Szorosan alakult a találkozó, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Kevés gól született, ez a sok hiba mellett annak is betudható volt, hogy a felek nem akartak mindent kiadni magukból. A gyakorláson volt a hangsúly, illetve azon, hogy mindenki szerepet kapjon. A magyar és a cseh válogatott egyaránt saját játékával volt elfoglalva, nem a másikból készült, érthető, hiszen ez volt a fontos, így derült ki igazán, min kell még csiszolni a hátralévő időszakban.

A második félidőben a magyar csapat háromgólos előnyt szerzett, 18-15, de a csehek fordítani tudtak, a véghajrában pedig egy utolsó pillanatban elért találattal nyertek.

A mieinknél Ancsin Gábor és Szita Zoltán voltak a legeredményesebbek négy-négy góllal, és két hetest értékesítve összesen négyszer talált be Máthé Dominik is. Dicsérhető Fazekas Gergő teljesítménye, a Telekom Veszprém kölcsönben, Lengyelországban játszó kézilabdázója három találatot jegyzett.

A Veszprém vármegyei játékosok közül Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE) egyszer volt eredményes, Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém) nem lőtt gólt.

Az ellenfélnél pályára lépett az a Stanislav Kasparek, aki több éven át a Balatonfüredi KSE csapatát, majd a Szegedet erősítette, a Dinamo Bucuresti légiósa négyszer talált kapuba.

Eredmény: Magyaroroszág–Csehország 25-26 (12-12). Tatabánya, 5500 néző. V.: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak). Magyarország: Palasics – Krakovszki Zs. 1, Ancsin 4, Hanusz 2, Bánhidi 3, Szita 4, Bóka 1. Csere: Bartucz (kapus), Sipos, Máthé 4 (2), Imre, Ilic, Ligetvári, Bodó, Rosta M. 2, Fazekas G. 3, Krakovszki B., Szöllősi Sz. 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.

Csehország: Mrkva – Sterba 1, Kasparek 4, Havran 1, Solák, Klima 6, Hrtska 6 (3). Csere: Hrdlicka (kapus), Reichl 1, Piroch 1, Babák 3, Hozman 1, Trkovsky 1, Morkovsky, Nantl, J. Patzel 1, Reznicky, V. Patzel. Szövetségi kapitány: Javier Sabate.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3.

A magyar válogatott kerete, kapusok: Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Bartucz László (Mol Tatabánya KC), Palasics Kristóf (Logrono La Rioja, spanyol).
Jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (FTC-Green Collect).
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Mol Tatabánya KC), Máthé Dominik (PSG Handball, francia), Ilic Zoran (Hamburg, német).
Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Hanusz Egon (TvB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel).
Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német).
Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged).
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (Mol Tatabánya KC).

Az Európa-bajnokság (2024. január 10–28., Németország) csoportbeosztása, A csoport (Düsseldorf, Berlin): Franciaország, Németország, Észak-Macedónia, Svájc.
B csoport (Mannheim): Spanyolország, Ausztria, Horvátország, Románia.
C csoport (München): Izland, Magyarország, Szerbia, Montenegró.
D csoport (Berlin): Norvégia, Szlovénia, Lengyelország, Feröer-szigetek.
E csoport (Mannheim): Svédország, Hollandia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia.
F csoport (München): Dánia, Portugália, Csehország, Görögország.
A magyar válogatott csoportmérkőzései, január 12., péntek, 20.30: Magyarország–Montenegró. Január 14., vasárnap, 20.30: Magyarország–Szerbia. Január 16., kedd, 20.30: Magyarország–Izland. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!