Kézilabda

2024.02.11. 14:58

Elbuktak az újabb akadályban

Az eddiginél is nehezebb helyzetbe kormányozta magát hétvégén a Fejér-B.Á.L. Veszprém, a kézilabda NB I sereghajtója egy szinte már megnyert bajnokit vesztett el a magyar tenger partján.

Király Ferenc

Ha a Fejér-B.Á.L.-nak nem sikerül mielőbb kikeverednie valahogy ebből a slamasztikából, akkor ősztől a másodosztályban íródik tovább a történetük…

Fotó: Fülöp Ildikó archív

HSA NEKA–Fejér-B.Á.L. Veszprém 31-27 (12-14)

Balatonboglár, 300 néző. Vezette: Bíró, Kiss.

NEKA: Deményi – Szűcs 1, DELY 4, SZTRAKA 6 (2), Gál, Kovács, Molnár. Csere: MIKLER K. (kapus), Tárnoki, Krakovszki Zs., KARAI 5, TÓTH 6 (3), LUDMÁN 4, Nagy 1. Edző: Sótonyi László.

Veszprém: GÖDÖR – Hornyák, Szuharev, Kristóf 1, SZRNKA 5, TARABOCHIA 5, Nourelden. Csere: Balogh (kapus), Bugyáki, Hári 4 (3), Vetési, DRASKOVICS 7, Preszter 1, Grünfelder 2. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3.

A kiesés elől menekülő vendégeknek égető szüksége lett volna a tóparti pontokra, erre ráadásul esélyük is nyílt, ugyanis a rivális mostanság nem mutatott jó formát, az előző nyolc fellépéséből csak egyet nyert meg. A gárdák számára létfontosságú párharc mindkét oldalon sok hibával indult, de mert Gödör bravúrok sorát mutatta be, az övéi némi lépéselőnybe kerültek (3-4). Az „idill” nem tartott sokáig, lendületbe jöttek az addig kapkodott aka-démisták (8-5), az öt–egyes szériájukat pedig Danyi-mester nem nézte karba tett kézzel: kikérte az első idejét. A fejtágítója nyitott fülekre talált, a csapatok 10-10-nél újra együtt voltak. A sérüléséből felépült Draskovics remek cserének bizonyult, sült a keze, a jobb folytatásban bízó, mind motiváltabb és taktikusabb bakonyiak egyik legjobbja volt – az első játékrészben 40 százalék körül védett klubtársa mellett (12-14).

A veszprémiek a fordulás után is nagy akaraterővel iparkodtak, hamar megduplázták a nagyszünetbeli előnyüket (12-16), de a vetélytárs ellenállását nem sikerült megtörni, Karaiék idővel újra erőre kaptak (15-16). Egy ideig nem változott a forgatókönyv: a mieink „elhúztak” két góllal, majd a bogláriak feljöttek egyre, aztán a 40. perc-ben ismét három lett a feleket elválasztó különbség (17-20). Az ex-fotexes csillag, Sótonyi-edző időkérése fordulópontot jelentett, mert az együttese hat perc múlva visszavette a vezetést (21-20), majd Miklernek is köszönhetően meg sem álltak 26-22-ig. Háriék hullámvölgybe kerültek, a pontatlanságaikkal egyre mélyebbre ásták magukat, az iramot már a hazaiak diktálták (28-24). A veszprémiek később még felzárkóztak (28-26), de a hajrában újabb keserű pirulákat kellett lenyelniük (31-26). Ha a Fejér-B.Á.L.-nak nem sikerül mielőbb kikeverednie valahogy ebből a slamasztikából, akkor ősztől a másodosztályban íródik tovább a történetük…

Sótonyi László: Az első harminc percben hiányzott belőlünk az átütőerő, a helyzeteink ugyan megvoltak, ám a kapussal szemben gyakran elvesztettük a párharcainkat. Aztán csapatunk ismét tanújelét adta annak, hogy képes a korát meghazudtoló érettséggel is játszani.

Danyi Gábor: Az első játékrészben megtaláltuk az ellenfél védelmének gyenge pontjait, egységesnek mutatkoztunk, amihez egy kiváló kapusteljesítmény is párosult. A folytatásban elfáradtunk, rossz döntéseket hoztunk, ezért megérdemelt a hazaiak sikere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!