Újra a pályán a klubcsapatok

2024.02.03. 20:48

Simán nyert a Veszprém, nagy meglepetésre botlott a Szeged

A Telekom Veszprém könnyedén nyerte meg első mérkőzését a téli szünetet követően, a bakonyiak Csurgón gyűjtötték be a pontokat. A szegediek meglepetésre nem tudták érvényesíteni a papírformát.

Horváth Gábor

Gasper Margucék könnyed sikert arattak

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Csurgói KK-Telekom Veszprém 23-36 (10-21)

Csurgó, 850 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Csurgói KK: Füstös Á., Benkő (kapusok), Zagar 4, Bazsó, Herceg 5, Borsos, Papp T. 1, Szeitl E. 1, Gábor 5, Tóth P. 2, Vasvári, Gebhardt 1, Füstös B., Horváth P., Markez 2, Tufegdzic 2 (1). Edző: Baranyai Norbert.

Telekom Veszprém: Corrales 1, Biosca (kapusok), J. Omar 4 (1), Descat 2, Sandell 2, Elísson 3, Ligetvári, Marguc 4, Remili 4, el-Dera 2, Pesmalbek 6, Vajlupau 1, Fabregas 4, Koszorotov 3. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1.

Elsöprő lendülettel kezdett a Veszprém, amelynek majdnem öt percig érintetlen maradt a hálója, 1-4. A 14. percben már kilenccel vezettek a bakonyiak, a friss Európa-bajnok Descat volt ekkor eredményes, 3-12.

A 17. percben vált két számjegyűvé a különbség, 5-15. Nem sokkal később még Corrales is betalált a csurgói kapuba.

Fordulás után a hazaiak rövid idő alatt három gól szereztek, kicsit megakadt a Telekom-gépezet, de az az állapot nem tartott sokáig, 40. perc: 13-25.

A vendégek szépen megosztoztak a játékidőn és a gólokon, semmi sem veszélyeztette a sikerüket. A Veszprém hibátlanul vezeti a tabellát, legnagyobb riválisa viszont botlott, a szegediek nagy meglepetésre 35-33-ra alulmaradtak Gyöngyösön.

Baranyai Norbert: - Nagy iramot diktált a Veszprém, amely gyorsan eldöntötte a pontok sorsát. Igyekezünk helytállni és megnehezíteni a vendégek dolgát, azonban ez nem jött össze. Sajnos a kelleténél több volt a hiba, a második félidei játékért viszont meg tudom dicsérni a fiatalokat.

Momir Ilics: - Remek mérkőzést játszottunk, főleg az első játékrészben teljesítettünk nagyon jól. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk kiemelkedő volt, örülök ennek a sikernek, hiszen sok játékosunk fáradtan érkezett vissza az Európa-bajnokág után Veszprémbe.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!