Futás a Balaton-parton

2024.02.12. 09:34

Szerelmes Füred: megáztak, mégis remekül érezték magukat (eredményekkel)

Az esős idő ellenére idén is rengetegen választották a Szerelmes Füred futóeseményt, amely egész családokat mozgatott meg vasárnap a Balaton-parton.

Horváth Gábor

Idén is szép számmal érkezek futó Füredre, több százan vettek részt a hagyományos eseményen

Forrás: Veol

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Borús, esős idő, ugyanakkor kellemes hőmérséklet várta a futókat a VIII. Schiller Szerelmes Füred&Ultra Grande Amore elnevezésű megmérettetésen vasárnap Balatonfüreden. A helyszín a megszokott volt, a Vitorlás-térről rajtoltak a résztvevők, akik a Kisfaludy-strandig vezető 3,5 kilométeres körön futottak. Volt, aki 50 kilométert, volt aki hetet, illetve lehetett választani 3,5 kilométeres sétát is a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) által szervezett eseményen.

A programot az ultrafutók kezdték meg, az 50 kilométeres verseny résztvevői szorgalmasan rótták a köröket reggel nyolc órától a Tagore sétányon, járt is nekik a taps a kissé barátságtalan időben. A leesett csapadékmennyiség nemcsak a futókat áztatta, a kavicsos részeken bizony alaposan megnehezítette a haladást. A távon Szennyai Dorián volt a leggyorsabb (3:40:40), megelőzve Szedlák Csabát (3:44:24) és Tóth Zoltánt (3:46:27). A hölgyeknél Tóth Tímea (4:14:14) győzött, a második helyen Andra Calenic (4:16:26), a harmadikon Makai Viktória (4:25:09) zárt.

Az idősebbek sétálva tették meg a kijelölt kört, majd jöttek a gyerekek, akik hozták a megszokott lelkes küzdelmet, 600 métert teljesítve vágtáztak a célba.

A legkisebbek után következett a félmaraton, illetve az úgynevezett szingli futam hét kilométeren, majd a Szerelmes Füred klasszikus száma, a kétszer hét kilométeres váltóverseny rajtolt el. A hét kilométert párban futva is lehetett teljesíteni.

Eredmények, félmaraton, férfiak: 1. Kaposvári Noel, 2. Szécsényi Ádám, 3. Sebestyén Balázs. Nők: 1. Varga Eszter, 2. Egervölgyi Lilla, 3. Lennert Olgica. Szingli futam (7 km), férfiak: 1. Csörge Szabolcs, 2. Lakatos János, 3. Dinnyés Olivér. Nők: 1. dr. Herrfurth Dóra, 2. Iváncsics Nóra, 3. Kovács Ida.

Szerelmes Füred Classic (2x7 km, váltó): 1. Mérő Dominika-Odonics Gábor, 2. Brassay Réka-Németh Gergő, 3. Hezká Zdenká-Holczhei Dávid.

Együtt futunk (7 km): 1. Táborosi Hajnalka-Kocsis Krisztián, 2. Koskáné Nagy Tímea - Koska László Richárd, 3. Halász Mónika - Mészáros Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!