Vizes tízes

2024.02.14. 13:36

Tíz órán át versenyeztek az úszók Várpalotán

Vizes tízes címmel rendhagyó úszóversenynek adott otthont az elmúlt hétvégén a Várpalotai Tanuszoda. Tíz csapat összesen száz versenyzője ugrott a medencébe, hogy tíz óra alatt egymást váltva ússzák le a lehető leghosszabb távot.

Szabó Péter Dániel
Az első helyezett csapat tagjai több mint 39 kilométert úsztak le 10 óra alatt Fotó: Szabó Péter Dániel

A hagyományteremtő szándékkal rendezett rendhagyó viadalra neveztek fiatalok és idősebbek alkotta csapatok, de külön csoporttal indult a honvédség és a várpalotai önkormányzat is.

– A legfőbb célunk az úszás népszerűsítése. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy első szóra sokan a kezdeményezés mellé álltak. Várpalota Város Önkormányzata és a Várpalotai Közszolgáltató Kft. mellett több vállalkozás is támogatta a verseny megrendezését, s önkéntesként is sokan csatlakoztak hozzánk – mondta el kérdésünkre Molnárné Nátrán Piroska, aki Fröhlich Tamással karöltve szervezte meg a viadalt. 

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere a helyszínen elmondta, városvezetőként mindig fontosnak és támogatásra érdemesnek tartotta az új, ötletes kezdeményezéseket, külön öröm, hogy ezúttal civilek ötletéből nőtte ki magát a remélhetőleg hagyománnyá váló úszóverseny. 

– Két évvel ezelőtt adtuk át a Várpalotai Tanuszodát. Azt reméltük, hogy a létesítmény révén újjáéled városunkban az aktív úszóélet. Ez a rendezvény is ennek bizonyítéka, ezért jó szívvel álltunk a kezdeményezés mellé – jegyezte meg a városvezető. 

A reggeli rövid megnyitó után rögvest vízbe is ugrottak az első úszók, s elstartolt a tíz órán át tartó versengés. Nem volt meghatározva az úszásnem sem, mindenki úgy teljesítette a rá kirótt távot, ahogy az kényelmes volt számára. Az a társaság nyert, amelyik a záráskor a leghosszabb leúszott távnál járt. 

Fotó:  Szabó Péter Dániel

Az eredményhirdetésen végül kiderült, hogy a helyi közszolgáltató „Küzd-Üzem” névre keresztelt csapata zárt az első helyen. Összesen 39 250 métert úsztak tíz óra alatt. Második lett az Uzsgyi csapat (36 950 méter), míg a harmadik helyen az Inota Gyártelepi Sport Club Emlékcsapat (32 050 méter) végzett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!